Khamis, 24 Februari 2011

Posing With Ur Love One - Giveaway


sapa nak join this GA, please click HERE

****************************

* ni pict mama n anak mama

slogan:
 " I love Muhammad Irfan so so much "

Loving You Contest

jom pakat2 join contest ni
sapa nak join, klik SINI ya


************************************

ni gambar yang mama pertaruhkan..

* anak mama bergambar dengan imam muda Asyraf yang kebetulan datang ke rumah mama... Asyraf ni kawan kakak n abg ipar mama.. moga anak mama membesar menjadi imam...amin

Nama mama: Nurul Hanis bt Zuraidi
Nama anak: Muhammad Irfan Danish bin Mohd Safrizan
Umur Anak: 5 Bulan

Rabu, 23 Februari 2011

Giveaway Aliesha Kirana Makngah Auni!

giveaway ni sangat mudah utk join...
sesapa nak join, klik SINI ya
syarat2nya untuk join GA ni:-
Syarat :
  • Warganegara Malaysia yang menetap di Malaysia
  • Followers blog Citra Hati Aliesha Kirana
  • ada blog
Cara sertai :
  • Buat satu entry ringkas bertajuk Giveaway Aliesha Kirana Makngah Auni!
  • tinggalkan link kt entry ni
  • letak banner GiveAway kt sidebar dan link ke entry ni
  • ajak la sesapa yang nak join, tak paksa untuk tag. hehe
senang kan? jom2 join. hehehehe..



Jumaat, 18 Februari 2011

My Comel Tido Contest

Sapa nak join klik SINI ya


****************************************



Nama Mama: Nurul Hanis binti Zuraidi
Nama Anak: Muhammad Irfan Danish bin Mohd Safrizan
Umur: 5 Bulan



Family Sedondon

Contest kali ni memang menarik minat mama untuk join... dengar ja tema 'sedondon' ja wat otak mama terbayang dah gambar apa yang mama nak letak untuk contest ni...
so sapa yang minat nk join, klik SINI ya


***************************


** Mama pilih gambar ni sebab ni la raya terakhir kami adik beradik sebagai anak dara sebelum mama n kakak mama mendirikan rumah tangga... siap baju ni kami pergi kedai gambar untuk tangkap gambar satu family... tapi sayangnya gambar kedua adik lelaki mama, x da dalam gambar ni sebab x ada orang yang nk tolong tangkap gambar nnti plak... gambar yang kami tangkap sekeluarga dekat kedai, mama x da softcopy plak...huhu... so... gambar ni la yang meninggalkan moment paling manis untuk mama...


LITTLE FINGERS FEBRUARY 2011 CONTEST

Mama ingat nk join la contest ni....
sapa nk join tekan SINI


***********************************


Nama: Muhammad Irfan Danish Bin Mohd Safrizan
Umur: 5 Bulan
Nama Mama: Nurul Hanis Binti Zuraidi

eB kja aper? = Professional Designer

Mama TAG : Baby Rayyan
            Kak Siti



1st GiveAway Sayangku Faish

Contest yang sangat simple..
Ni wat xcited mama nk join nih...
Sapa nk join, klik SINI


*****************************

Mama nk TAG : Cheritera chenta





Birthday GA

GA yang sangat mudah untuk sertai...
ni link nya... klik SINI


Contest Mata Bulat!

Memandangkan anak mama si mata bulat, mama pertaruhkan anak mama untuk contest ni....
Contest yang sangat menarik minat mama...
Sapa nk join klik SINI yer!


**************************************

Ni gambar anak mama...

* Ha amik skali 4 pict mama letak... huhu

Mama tag:

Khamis, 17 Februari 2011

Chocolate Give Away for sweet couple

klik SINI untuk join

*************************************************

Kisah cinta mama: First mama kenal hubby mama dekat tempat keja mama... lepas spm, mama kerja sementara.. nak dijadikan cerita mama jumpa hubby mama di tempat kerja tersebut.... itulah cinta pandang pertama kami... kami bercinta dekat 4 tahun.... hubby mama sanggup tunggu mama habis belajar untuk menyunting mama... habis ja belaja terus mama di nikahkan dengan hubby...

mama TAG :
Babby Rayyan , Baby Ibu , Siti Eija

Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!

nak join? klik SINI

ni syarat2 nya:
1. Buat 1 entry pasal giveaway ni dengan tajuk "Gieyana Giveaway ~ I'm Look Younger!"...
(letak banner giveaway pada entry dan pastikan kat entry korang ada link terus ke entry contest ini)
2. Jadi follower blog ini...
3. Tinggalkan link entry korang kat ruangan comment entry ni yer...
4. Terbuka buat semua blogger yg mempunyai alamat di Malaysia yer..:)

wahhh mudah kn...


1st GiveAway by AnnaLeeya's Family

sapa nak join klik SINI untuk syarat2nya.

mudah kan? so... jom pakat ramai2 join contest nih...

Ibu Hadif Giveaway

nak join SINI sini 

Mama Kyra 1st GA

Nak join klik SINI yerr

Ni syarat2 nyer:-
1) Jadi Follower Blog mama Kyra serta blog contest mama kyra dan kena add blog penaja Hadiah sekali yea..
2 ) Buat satu entry bertajuk " Mama Kyra 1st GA"
3) Tepek banner seperti di atas di entry (sidebar x payah pun xpe)
4) Dah siap hantar penyertaan anda kat N3 ni ok
5) nak tag blogger lain pun boleh sekurangnye tag seorang blogger lain yea..
****************************

mama TAG : Babby Rayyan 

My Sleeping Angel contest

Nak Join? Klik SINI

Jom join Contest ni:

1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.


2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel.


3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.


Inilah syarat2 penyertaan:-
1. Terbuka kepada semua blogger yang berada di Malaysia.
2. WAJIB follow blog aku dan blog sekutu contest ini. Juga men'LIKE' Rombengan cikLuna (update: sila sertakan id Fb d entry).
3. Sila buat satu n3 yang bertajuk "My Sleeping Angel Contest" dan letak banner contest kat n3 dan di side bar blog korang serta link kan terus ke n3 ini. Jangan lupa copy paste sekali hadiah2 nya pada n3 anda itu.
4. Upload gambar kanak2 yang sedang tidur.., tak kiralah anak sendiri ke, adik, sepupu, anak jiran atau anak kawan pun boleh..., tapi kalau bukan anak sendiri pastikan anda mendapat kebenaran ibubapa kanak2 tersebut. Lagi kreatif cara dia tido lagi best.
5. Tarikh tutup: 14 Mac 2011 dan keputusan akan diketahui 7 hari selepas contest ditutup.
6. Tag 5 orang kengkawan anda dan pastikan mereka tahu.
7. Sila tinggalkan link peyertaan anda di ruangan komen.

********************************************

Ni gambar anak mama tido...

Mama TAG : Baby Rayyan , Putri Malu , Ezan Edma , Kak siti , Baby Ibu

Isnin, 14 Februari 2011

1'st Giveaway kami 'Melita'

Contest yang paling senang
Nak join, klik SINI



Smile Contest


nak join? klik SINI

*************************************

KATEGORI: Kategori Senyuman Paling Manis

* mama pilih gambar ni sbb time ni si kecil mama demam... apa pon dia x mau... main pon x mau, minum susu pon x mau... mama susah hati sangat... bila demam dia makin kebah, dia mula makan n main, trus nerap sambil senyum kat mama... lega hati mama... huhu

Zuralwan GiveAway ~ I Love Genting

Tringat last g genting ari tu... time tu pregnent. so ngidam sangat nak g genting...so hubby bawak gak g genting... pastu ada lak contest ni....tu yg tringat saat2 indah tu.. huhu


** time ni baru smpi naik skylift.bergambar depan candy stall...
**************************************
sapa nak join, klik SINI yerr...

Capture the Moment Contest

Contest ni memang menarik sangat2
jom join... klik SINI yer


*****************************************


Cerita: Gambar ni satu kenangan bagi saya di zaman universiti dulu... Berbekalkan duit PTPTN, saya dan kawan2 pergi shoping complex naik moto ja..Habis satu shoping complex kami redah... Sekarang semua ni tinggal kenangan jer kerana zaman lepak ngan kawan2 sudah berlalu... Banyak yang dah kawen, dapat anak (saya la tuh..hehe) dan yang lost contact pon ada... Rindu saat2 camni...

Saya nak TAG : Baby Rayyan , Kak Siti , Purple Light

Sabtu, 12 Februari 2011

Contest Gambar Kahwin

sesapa nk join klik SINI

***************************************************
***gambar ni saya pilih sebab saya masih ingat time ni saya dapat dengar jantung hubby saya berdegup sangat kencang begitu juga jantung saya apabila memandang antara satu sama lain...hehe..

Definasi Perkahwinan: Berkongsi segala susah dan senang bersama,menzahirkan rasa cinta dengan jalan yang penuh keredhaan oleh Allah S.W.T. dan melaksanakan tanggungjawab sebagai umat kepada Allah dengan mendirikan sebuah keluarga yang diredhai...

Jumaat, 11 Februari 2011

CONTEST NAMA BABY SAYA

nak join? klik SINI


*********************************************



Nama anak: Muhammad Irfan Danish
Muhammad: Yang Terpuji
Irfan: Pengetahuan
Danish: Bijak

Cita: Nama 'Irfan' ni saya dah book dari sebelum sy ngandung lagi. bila dah ngandung, saya cakap awal2 pd sapa yg cadangkan nama utk bakal anak supaya jgn tinggalkan nama 'irfan'. bermula la episod nk mencari nama lain utk disambungkan dengan 'Irfan". sampai la hari melahirkan pon saya masih x dapat lg nama sebenar utk anak saya... sampai lah adik dan kakak saya pilih nama 'Danish' utk digabungkan dgn Muhammad Irfan... saya pon terus setuju sbb 1: sedap gak nama tuh.. 2: makna yg bagus...3: last minute dah..anak pon da lahir kn?

Cute Baby Style Contest

nak join contest ni sila klik SINI
gambar anak mama yg stylo...

NAMA: MUHAMMAD IRFAN DANISH B. MOHD SAFRIZAN
UMUR: 5 BULAN
TARIKH LAHIR: 03.09.2010
NAMA IBU: NURUL HANIS BINTI ZURAIDI

Contest The Sexiest Baby

Jom join....
Sesape nak join klik SINI

Ni gambar anak mama yg cekci... huhu....


NAMA: MUHAMMAD IRFAN DANISH
TARIKH LAHIR: 03.09.2010

CONTEST KIDS & CARTOONS

Jom pakat2 join contest nih...
nak join klik SINI


NAMA ANAK: MUHAMMAD IRFAN DANISH
TARIKH LAHIR: 03.09.2010
KARTUN KEGEMARAN:  BARNEY & FRIENDS

CONTEST CUTE SPECKY WOW!!!



NI GAMBAR HERO MAMA....

NAMA : MUHAMMAD IRFAN DANISH
UMUR: 5 BULAN
 JOM PAKAT2 JOIN CONTEST NI!!!!


Apa?

BabyIbu Giveaway Birthday

Bila?

Contest ni akan berlangsung daripada 26 Januari 2011 sehingga 25 Februari 2011

Hadiahnya apa?

Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe
9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique

Syarat-syaratnya?

  • Tampal banner di atas di sidebar blog anda dan link ke entri ini
  • Tambah  BabyIbu, BabyIbu Shoppe dan Tote Boutiquedalam bloglist anda
  • Membuat review mengenai contest ini dengan tajuk Win A Free Bag From BabyIbu!!! dan link ke entri ini (copy paste je pun boleh)
  • Dah siap semua, tinggalkan link entri anda dan juga email di sini
  • Boleh hantar banyak penyertaan - satu entri di kira satu penyertaan. Sekiranya anda hantar 2 entri - maka dikira dua penyertaan.
  • 10 pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah





KALAU NAK SERTAI KLIK SINI

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers