Jumaat, 29 Julai 2011

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger Wanita

!                                                                             LUNA LANUN !
Luna lanun sekali lagi membuat segmen yang sangat best... kali ini peserta dibahagikan kepada boy n gurlz.. to luna lanun, thanks cuz membuat segmen ni...

*sila klik banner untuk join*

due date: 1.08.2011

****************************************





7th Parenthood Expo 2011 : Jom Pakat Ramai2 P


STAGE PROGRAMME

FRIDAY 29/07/2011

11:00am-12:00am    Combi Baby Crawling Contest
12:00am-12:30pm    Fun with Blue bear and Nestlé Cerelac Crawling Contest
12:30pm-1:00pm      Coby Haus Playmat Baby Crawling Contest
1:00pm - 1:30pm      Breastfeeding Talk Show Live with MomsLittleOnes.com and Dynas Nursing  
                                  Attire
1:30pm - 2:00pm      Hutos Live on stage
2:00pm-3:00pm        Puku Dance Contest
3:00pm-4:00pm        Hutos Live on stage
4:00pm-4:30pm        Pigeon Cutest Baby Contest
4:30pm-6:30pm        Cake Decoration Competition by Buffalo
6:30pm-7:00pm        Lucky Draw for Mommy & Baby

SATURDAY 30/07/2011

11:00am-11:30am    Buddy up with BUDS Contest
12:00am-12:30pm    Fun with Blue Bear and Nestlé Cerelac Crawling Contest
12:30pm-1:30pm      Hutos Live on stage
1:30pm-2:00pm        Karihome Goat Milk - Spot The Different Contest
2:00pm-2:30pm        Baby food process by Little Bean
2:30pm-3:00pm        Nestlé Campaign Launching
3:00pm-3:30pm        Fun with Philips Avent Contest
3:30pm-4:00pm        MyEcoNappyTM Fastest Diaper Change Mom/Dad Contest
4:00pm-4:30pm        Post-Natal Hair Loss talk by 101 hair care
4:30pm-5:00pm        WooGarment Fashion Show
5:00pm-5:30pm        Fun with Puku Mascot Contest
5:30pm-6:00pm        Lucky Draw for Mommy & Baby
6:30pm-7:00pm        "Building Fun with Schelly Gentle Baby Wipes" Contest

SUNDAY 31/07/2011

11:00am-11:30am     Fun Time with Buds Kid Contest
11:30am-12:00pm     Coby Haus Playmat Baby Crawling Contest
12:30pm-1:00pm      Fun with Blue Bear and Nestlé Cerelac Crawling Contest
1:00pm-1:30pm        Hutos Live on stage
1:30pm-2:00pm        Fun with Puku Contest
2:15pm-2:45pm        Hutos Live on stage
3:00pm-3:30pm        Graco & Aprica Stoller Walk Show
3:30pm-4:00pm        Post-Natal Hair Loss talk by 101 hair care
4:00pm-4:30pm        MyEcoNappyTM Fastest Diaper Change Mom/Dad contest
4:30pm-5:00pm        Strolling Fun with Maclaren contest
5:00pm-5:30pm        FirstBIKE - Cool kids ride cool bikes Contest
5:30pm-6:00pm        Lucky Draw for Mommy & Baby
6:00pm-6:30pm        Breastfeeding Talk Show Live Q&A with SusuIbu.com & DNA
6:30pm-7:00pm        "Building Fun with Schelly Gentle Baby Wipes" \


p/s jom pakat2 ramai pegi mid valley hujung minggu ni... mana nak tau ada rezeki korang kan dapat hadiah ka taupon dapat beli barang murah ka dari harga besa.. hehe... cam mama tahun ni mama pegi, mama menang produk makanan cereal dari NESTLE... best ooo......


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

* ni hadiah yang mama dapat time mama pegi expo yang terdahulu.


*baru sampai mid valley... snap da pict dulu....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p/s: da sesapa yang nak x nestle cerelac macam mama snap pict kat atas tuh? mama da lagi satu yang x guna... kalu ada yang nak, sila inform mama k... mama nak bagi ja kat korang...sapa cepat dia dapat...
*pict macam kat bawah*





Rabu, 27 Julai 2011

GA:Anis..Nak Kupon Ayamas Boleh??

~NAK JOIN SILA KLIK BANNER~

Anis..saya(nyatakan nama) nak kupon nie sebab....(tak lebih dari 50patah perkataan)

~~ Anis mama irfan nak kupon nie sebab mama memang peminat setia AYAMAS... X rugi ooo anis nak bagi kat mama sebab mama x akan mensiakan kupon tersebut....

ni pantun untuk anis:
Ayamas produk halal keluaran Malaysia,
Semua produk sedap rasanya,
Nama kita pon anis juga,
Kan best bagi pada nama yang serupa?

mama nak TAG
mama Rayyan
faishaluvnurrfatihah

*************************

Irfan oh Irfan..

"oooooo ..... hari ni nak wat projek la...  harap2 mama x potong line"


"jom kita mulakan aktiviti mengemas" (port kesukaan irfan.. penat mama main ngan irfan oooo... irfan buka, mama tutup...aduhai anak sorang ni)


*yeay... akhirnya dapat dibuka!!!  tapi rasa cam mama mai dari belakang ja nak tutup laci ni"


"ok nak tutup sangat yer mama... sekarang irfan gerak pulak ke bahagian lain" (udah la sayang main tang TV.... rabun kang mata irfan japg... skali mama nanti rabun cuz terpaksa dok dekat gak ngan TV)


"best oooo main ON / OFF tv nih"


"alamak mama nak mai, baik lari jauh sket...  panjat speaker la lagi senang" (ambik kau... sampai terkeluar lidah tuh punya dok tekun tekan butang tv)


"yeay... dapat tekan button da... bestnya bunyik klik..klikk... " ( abis la rosak tv mama nanti irfan oiii... kalu setiap hari 5-6 kali reja dok tekan benda alah tu... kang gelap trus kot tv tuh,.... x buka2 dah...)

p/s: adakah anak anda pon cenggini? sila komen yer... n bagi tips camna nak elak dia menuju ke tv... selain dari halang dari dari p kat tv...(mesti reyau punyakalu halang)...huhu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Pengumuman Contest!!!!

Hari ni adalah hari terakhir contest yang mama anjurkan.. Alhamdullillah... Penyertaan yang menggalakkan dari korang suma.. Mama nak ucapkan thanks sesangat sebab sudi join contest mama... Pada sesapa yang nak join contest ni, dipersilakan.. Contest ni akan tamat pada hari ni, tepat jam 12.00 tengah malam.... habis ja contest ni, mama akan listkan penyertaan korang dalam satu entry... tapi bukan esok yer... sebab esok mama cuti... (alkisahnya mama n kawan opis mama amik cuti sehari nak shoping baju raya kat KL...huhu... jom ramai, join skali ngan mama)... so mama akan listkan pada hari jumaat dan keputusannya akan mama umukan pada hari isnin yang jatuh pada satu ramadhan seperti yang mama janjikan....tungguuuuuu......

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
sila klik banner kalau nak join


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Wordless Wednesday




p/s memang kena diet la mama ni... makin tembun..aduhai....

*****************************



salwaismail.blogspot.com giveaway


hadiah yang sangat best..
klik banner untuk join..

"kenapa saya perlu pilih korang sebagai pemenang/penerima"

sebab:
1. Mama akan hargai sesangat tuan punya blog kerana memilih mama sebagai pemenang dan mama akan umumkan (kalau boleh satu dunia) mengenai kemurahan hati cik salwa...hehe..
2. Mama ni peminat baju padini n cotton..
3. Akan terubat la sedikit kesedihan hati mama ni sebab mama penah kehilangan cardigan padini mama time mama outstation... (sedih woo... dah la cantik plak tuh...)





Selasa, 26 Julai 2011

Pose-Pose Yang Akan Membuatkan Anda Kelihatan Kiut-Miut

Khas untuk golongan wanita sahaja...kaum Adam jangan pulak beria nak tiru pose cenggini...kang tak pasal ada yang pengsan..hehe :p

So kepada sesapa yang rasa diri kiut, tambahkan ke'kiut'an anda dengan wat pose cenggini...huhu... Yang x kiut plak cam mama, jom pakat wat aksi camni supaya jadi kiut...wah...huhu... tapi mak budak leh ka pose camni? kang dikata meroyan plak..kui...kiu..

apapon...joim layanzzz...



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
*************************************

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers