Selasa, 5 Julai 2011

Balik Kampung

Salam sumer... Penah tak korang rasa x puas balik kampung? Baru2 ni mama balik kampung, rasa x puas sangat... balik kampung hari sabtu (malam) pastu kembali hari ahad (malam)...  tapi suma tu x jadi bila perasaan x puas, letih, gembira d kampung, hubby mama amik keputusan tangguh lagi sehari... alhamdullillah.... syukur...

Ceritanya camni, hubby mama dah x balik kampung almost 6 month ++.. minggu lepas, pagi2 lagi nenek (belah suami mama) tpon mama berbunyi camni
"hampa bila nak balik kampung, buah durian dah banyak luruh dah.. tok simpan kat hampa dah ni..."

mama pon jawab
"ntah la tok oiii, anis ON ja bila pon... masalahnya si jan tuh... payah sangat nak dapat cuti, x pa la tok, anis try tanya ngan jan"..

(banyak lagik kami berdua sembang sebenarnya, tapi mama amik part ni ja..hehe)

letak ja tpon, mama tpon hubby mama, hubby mama gelak tunggang terbalik dengar ma cita yang tok dia sanggup tpon mama sebab dia pujuk hubby sumer x jalan... hubby mama cakap, tok dia sampai gtau "hang dah terlupa jalan nak balik kampung ka jan oii yang lama sangat x balik nih?"

jadi tu yang terpaksa balik gak tuh walaupun sehari sebab nak memenuhi tuntutan family n exp tok hubby mama... almaklumlah anak n cucu kesayangan la katakan... mama x kisah sangat sebab mama selalu balik kampung gak, pastu abah n ibu mama rajin datang KL...

Yang lawaknya, petang ahad (time rancang nak balik) hubby mama soh mama mesej bos dia (karang ayat) kata ada sedara meninggal... supaya extend sehari lagik di kampung... mama cuak jugak bila bab meninggal ni dijadikan alasan, tapi memandangkan tmp keja hubby mama mmg pepayah bebenor nak dapat cuti, terpaksa kami tipu... (baru tau penat no!! mula2 iyo ja kata bleh balik kg sehari ja kn suamiku? Hehe) awat lak x penat, petang tuh g kebun panjat pokok rambutan, dokong, manggis, pastu tebang lak pokok rambutan yang dah rimbun sangat... camna x letih, kalu mama pon, mama serender nak drive balik kg...huhu

ni list yg mama n hubby mama list yang nak buat di kampung ni, antaranya:

gunting rambut (mama gunting pendek,puas ati..huhu) - done
makan durian- yang banyak sangat tok simpan-thanks ya tok..heheh) - done
makan mee udang sg dua - x sempat..uwaaa
tuning kereta - done
jumpa sedara - done
jumpa kengkawan -   x sempat... maaf yer kengkawan... masa limit sesangat


*******************************
jom layan pict yang sempat mama snap

~~ abah mertua mama tengah makan pulut + durian


~~ si comel anak buah mama


~~ si kecil yang kalut gak nak makan durian


~~ qistina anak buah mama yang payah sangat nak keluar suara... aduhai sayang


~~ suma pakat berkumpul tengok bola malaysia lawan taiwan

~~hubby with my son

~~ anak mama dalam keta nak g umah sedara blah mama..


~~ si irfan tengah siap nak balik putrajaya


~~OTW balik putrajaya, anak mama tido yer...


~~my hubby tgh drive


~~ fuhh dalam keta penuh bau durian...anak mama d belakang elok ja tido

~~budak opis mama tgh syok makan buah...


~~ pengarah sekali join..


~~ tempat durian disimpan, semalam ada di opis, baru la makan...akibatnya satu opis bau durian

~~ bos mama yang pening bau durian




Tiada ulasan:

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers