Khamis, 21 Julai 2011

Contest Loving Couple


***********************************

kisah menarik yang x dapat dilupakan disamping membuatkan mama lebih mengenali papa adalah :


~time ni kami masih couple (bercinta sampai 5 tahun), mama belajar n en abang mama ni keja (sebab beza umur kami 5 tahun, of course la dia keja..uhu)

1. mama belajar n en abang sudi support mama sampai mama dapat diploma... (sweet sangat cuz bagi mama, dialah calon pilihan untuk jadi suami mama kerana dari bercinta lagi, dia sanggup membantu mama sampai skang... apa ja yang mama nak, sehabis upaya dia akan bagi/bantu...thanks papa)

2. Seorang yang amat peramah dan suka mengambil hati.. (mama ingat lagi, kalu dalam keta, time tu mama merajuk, 1 cara ja yang dia leh buat mama gelak/senyum... dia akan cakap "kalau merajuk ja pandang cermin,ha! tengok la cermin camna muka orang tengah merajuk"..trus mama gelak sebab mama cnfrm akan pandang cermin time tuh...adeh napa slalu kantoi?)


~ alhamdullillah akhirnya ikatan kami disatukan... tarikh keramat 24.09.2009 , 5 syawal, Khamis,  mama selamat dinikahkan ngan en abang mama.. Perjalanan suami isteri membuatkan kami lagi memahami antara satu sama lain...

1. Suami mama x makan pedas (Alkisahnya pulok, mama ni kuat pedas, so skang ni mama kena la masak makanan yang kurang pedas... tapi bila di opis, mama hentam suma masakan pedas..hehe... kadang2 buat jugak masakan pedas, tapi sudahnya pinggan mama jadi mangsa cuci suma lauk yang melekat dengan cili...hehe...tapi mama enjoy sebab suami isteri kan kena saling membagi?)

2. Suami mama suka sangat makan ais krim sampai berlambak koleksi tupperware ais krim (yang ni mama enjoy ja sebab time ni la kami sekeluarga lepak depan tv sambil bercerita urusan hidup kami... i like it....)

3. Yang paling mama terharu, suami mama sanggup berkorban tukar keta baru hanya untuk memenuhi keperluan isteri terchentanya yang x pndi bawak keta manual walaupon keta lamanya dah di make up cantik..huhu (itu membuatkan mama lebih menghargai suami mama.... tima kasih sayang)


~03.09.2011 mama selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sangat comel-Muhammad Irfan Danish

1. Suami mama sanggup berkorban ratusan wang ringgit hanya demi anak tercinta (Baru mama tahu kasihnya seorang ayah pada anaknya melebihi segalanya.... luar saja nampak cool, tapi untuk kesihatan dan perkembangan anak, suami mama saanggup berhabis duit... Baru mama tau yang suami mama mampu menjadi ayah yang penyayang..hehe)

** actually banyak moment, tapi tang nak karang ayat, suma hilang..huhu

~~~~~~~~~~~
"My husband has made me laugh, wiped my tears,
hugged me tight, saved my life, watched mr succeed,
seen me fail, cheered on me, keep me going strong,
put up with my mood swings,
his said everything will be alright when things get though, keep me safe.
 My husband is a promise from Allah that i'll have a friend forever"
Mohd Safrizan I Love U
~~~~~~~~~~


mama nak TAG:

5 ulasan:

syieda_joy berkata...

so sweet..^_^ suami dan ayah yang penyayang..^_^

smoga irfan dpt adik lagi..^_^amin

ehh akk..tarikh akk kawen tahun 2011 ke 2010. typing error ye?

syieda_joy berkata...

ok ^_^ tima ksih akk joint..

mama irfan berkata...

amin...tima kasih atas doa...

TQ.. mama update ucapan sket n dah tukor tarikh tuh.. huhu... sebenarnya tahun 2009... (Camna leh silap? kata tarikh keramat kn???hehe)

bumbleB berkata...

owh so shuweet.. nk kawen jgk... hihih

mama irfan berkata...

jom cepat2 kawen...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers