Selasa, 5 Julai 2011

Perkembangan Irfan

Dah lama mama x update perkembangan si kecik mama sorang nih... Mama cukup gembira n happy dengan setiap perkembangan yang ditunjukkan oleh anak mama... ya la ibu mana x happy bila lihat anak sendiri membesar di depan mata... kan..kan?

Mama sangat nikmati setiap moment dengan anak mama... Dialah penawar mama untuk mama tempuhi hidup ini... Mama bersyukur sesangat dengan hadiah terindah dari NYA... Syukur Ya Allah....

Baru 2 hari lepas anak mama genap 10 bulan...Skang irfan dah banyak perkara yang dia paham apabila kita suruh atau tanya... Jom cekidout perkembangan anak mama setakat hari ni yang mama perasan:

1. Irfan dah pandai gelengkan kepala bila kita suruh geleng / buat depan dia

2. Irfan dah pandai stop nak wat something yang dia tgh lakukan kalau kita x bagi buat (tapi bergantung kepada mood dia jugak... kih...kih...)

3. Irfan dah pandai angkat tangan lambai kat orang kalau kita cakap 'bye bye'..(kadang dua2 tangan dia lambai sekali... kiut la cayang)

**irfan bye bye dalam muka serius (siap dua belah tangan dia lambai)


4. Irfan dah pandai kiss sambil bunyi 'muah' kalau kita cakap / act depan dia...(jangan kiss depan gurl tau nanti...hehe)


5. Irfan paham kalau mama dia tanya 'irfan nak nenen?', dia akan kuarkan suara dia yang tertentu dimana mama cam bunyi tu adalah tanda dia memang sedang lapar n nak nenen.. (skang mama x akan bagi susu kalau mama tanya dia nak nenen, dia wat 'donno'/x kuarkan bunyi tuh takut dia minum x abis)

6. Irfan paham kalau mama cakap "irfan 'bum' (sambil tepuk bantal)"  terus dia datang kat bantal tuh n baring... ( selalu paling cepat dia datang kalu time nyusu, automatik dia mai sambil kuarkan bunyi tanda lapar...bijak anak mama nih)

7. Irfan pandai main peek a boo.. contohnya mama amik kain main dengan dia, dia plak yang amik kain tu dari mama pastu "PEEK A BOO" (sorok muka dia belakang kain pastu bila dia tunjuk muka, mama cakap 'peek a boo')..huhu
8. Ni irfan genap 10 bulan ari tuh, mama notice anak mama dah pandai angkat tangan/handphone kalau mama cakap  "HELLO"...hehehe... yang lawaknya orang letak kat telinga ja handphone tuh, dia kadang2 sampai ke belakang kepala dah...huhu



 *****************************


3 ulasan:

mimie.. berkata...

comelnyeeeee diaaa..... (^_^*)
macam muka anis la dia kan..hehe..

mama irfan berkata...

mekacih... comey gak macam qalesya... a,ah ramai gak cakap macam tuh...heheh

mimie.. berkata...

hanis...cuba try komen lagi sekali..mimi komen bole je..

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers