Rabu, 17 Ogos 2011

Shoping at Metrojaya PICC



Salam... Korang puasa2 ni masih ada keinginan untuk shoping x? Rasanya nafsu shoping time bulan puasa pon sama ya x? Tadi mama pergi ngan member mama untuk amik hadiah contest yang dia menang kat pejabat pos... (memang masyuk weh... dapat set AVENT tuh..) singgah umah puan hasiah jap jenguk dia yang demam panas tapi penjualan kuih tart nenas & almond london dia still berjalan..huhu...(masih risau kuih yang mama n kengkawan order dia sempat siap atau x... memang sedap ooo..) pastu terus kami bertiga (mama, k.ros n k.mas) gerak ke PICC (last minute punya rancangan) untuk memborang.. bak kata kak mas alang2 kami dah terlepas kandang..uhu....dah la waktu pejabat...kuar ja kereta, buang pass keja, buang sweater ofis,(takut kena tangkap sebab pegi waktu kerja) dengan lenggang kangkungnya menuju ke pintu masuk pusat jualan...

Keadaan di situ punya la sesak.. Hari pertama pembukaan pon dah ramai yang datang...sesaper yang x beli lagi barang untuk raya, best la gi situ... macam mama ni suma persiapan raya dah beli...bila pegi sana mood shoping pon x brapa sangat...huhu... banyak gak barang2 branded yang dijual di sana dengan harga yang murah...yang mama perasan, guess (harga start dari RM80), polo, coach, dapper, triumph (yang ni memang berbaloi.. mama grab satu..huhu...RM30 ja.. tapi mama tengok RM15 punya pon ada, tapi x tau la jenis camna).. barang baby macam pakaian, x banyak choise untuk baby boy... tapi kalu untuk baby girl, fuhhh... punya la banyak... mama da prasan dress untuk budak setahun++ harga RM10 ja (yang nih k.mas amik untuk anak dia)...Nih kalau member mama a.k.a ummi fatihah join skali, pakat dia rambang mata la tengok baju untuk anak dia... dia pulak jenis suka shoping ni, memang memborong sakan la dia..tapi dah last minute punya rancangan, ummi fatihah x dapat nak join skali... sory ya ummi.... len kali kita g jenjalan lagi nak x? Rasa geram ja bila koleksi untuk budak lelaki sket ja... Sebab tu tujuan utama kalau sesaper yang bergelar ibu nih... mesti g terjah bahagian baby punya lah... baju mak x beli x pa, biar beli baju kat anak..(dahulukan keperluan anak dahulu).. tul x kengkawan

Pada kengkawan yang nak g sana, mama cadangkan baik pergi awal.. bukan apa kalau pergi penghujung promosi, barang banyak yang dah habis... takut benda yang kita minat, siaz atau kaler pula x ada...


OTW nak masuk pintu utama


Depan pintu utama


Suasana di dalam


Koleksi beg Guess

Pict kredit to: kak ros (sebab mama lupa nak bawa hset)hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2 ulasan:

nurr f@!sha f@t!h@h berkata...

as salam...uwaaaa kena tinggai..xpa2 mamairfan & mamarayyan kena bawa ummi g shopping...memg semangat berkobar2 nak beli nie...handbag + kasut (ummi), kasut + gaun (fatihah)

mimie.. berkata...

wahh..best2..nak jugakk ikut..nak beli kasutt..hehehe

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers