Isnin, 26 September 2011

Alhamdullillah Irfan dah dapat 'kaki'

Salam suma.... semangat nak update tertiba ja datang bila ada cerita yang nak dikongsikan dengan korang semua..huhu... hari jumaat lepas, 23 sept 2011, anak mama berjalan sendiri buat kali pertamanya tika umurnya masuk setahun++...  teruja giler la.... huhu... walaupon agak lambat jugak irfan boleh berjalan, tapi mama x kisah.... kan setiap anak perkembangannya berbeza.... lambat atau cepat, mama terima dengan redha... janji anak mama membesar dengan sihat... mama bersyukur sangat....

Ceritanya camni, hari jumaat, mama pergi amik irfan di rumah pengasuh... time tu pulak irfan tengah tido... time nak angkat dia dari buaian, pengasuh irfan a.k.a opah: (panggilan oleh irfan) cakap kata dia boleh jalan sendiri... mama cam tak pecaya ja bila pengasuh gtau.... terus mama dirikan irfan yang baru bangun tido tu.... mama cuba lepaskan irfan biar dia jalan sendiri, terus tersembam anak mama.... huhu... itulah akibatnya keterujaan seorang mama yang x sabor2 sangat... budak tu baru bangun tido, of coz dia masih x stabil lagi...ehe... sory ya sayang.... nasib irfan sempat tahan muka tuh... kalu x, hari pertama jalan, hari pertama jugak dapat tanda muka... huhu...

Sampai ja umah, nyusu irfan puas2, terus mama try percubaan yang pertama untuk lihat betul ka tak dia boleh berjalan.... MasyaAllah... gembiranya mama hanya tuhan saja yang tahu... x dapat nak digambarkan dengan kata.... terus mama call papa gtau yang irfan memang boleh berjalan.... yang lawaknya, dalam perbualan tu, mama dengar husband mama kata habis la pulak duit dia nanti... mama tanya la balik kenapa nak habis duit pulak... tau kenapa???? dia cakap nanti nak kena beli motor/kereta elektrik untuk irfan... mama sambil gelak kata, budak tu jalan pon x stabil lagi, dah kalut nak beli benda tu bagai... ingatkan mama sorang ja yang excited, skali bapaknya lagi excited... huhu...

hari jumaat tu, ingatkan suami mama balik lambat, aleh2 petang tu dengar dia ketuk pintu...dia terus x jadi buat OT gara2 x sabar melihat anaknya berjalan... abah ooo abah....

~chaiyok sayang~

video

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


5 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

hehheh tahniah irfan.. mmg seronok tgk perkembangan anak ni.. :-)

eITA berkata...

comelnye....tahniah....dah pandai jalan yer...lpasni segmen kejar irfan plak....

mama irfan berkata...

thanks suma... a,ah... jangan tak terkejar sudah..huhu

Ms Fai Ayie berkata...

hehehe...fai dpt bayangkan betapa hepinye mama irfan ni. hihi... kak, doa2kn fai pn cpt2 preggy tau...

ESP-Best seller dikalangan wanita dan ibu2

mama irfan berkata...

moga fai cepat mengandung dan selamat melahirkan bayi yang sihat dan sama2 dapat merasai peluang camni..amin....hehe

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers