Selasa, 13 September 2011

PENAT: anak+mak=sakit

Salam... semalam, ari ni x da mood nak keja n berblog sebab sakit perut yang amat sangat.... Sory ya pada yang tanya result GA yang mama buat tuh... bukan apa, mama ari tu, bagi masa pada blogger utk kasi link yang betul pada mama sampai ahad minggu lepas, semalam ngan hari ni plak mama x brapa nak sihat... tu yang x cabut undi n umum pemenang lagi tuh...



kisahnya camni, malam sabtu tuh anak mama yang mula2 sakit... dia demam (tapi x la tinggi mana)... dah kasi ubat pukul 3 pagi sebab dia terjaga (mayb x selesa kot) n badan makin panas.... demamnya still x kebah sehinggalah petang sabtu... petang sabtu tu,mama ada undangan majlis open house umah member opis, mama pon pegi la jugak (sebab umah dekat ja) walaupon irfan asyik merengek ja..... bila mama kasi ubat ikut jadual, malam tu alhamdullillah demam irfan dah kebah.... mama pon malam tu tidur dengan lenanya....huhu

mula la saat yang mencemaskan mama apabila irfan terjaga dari tidur setiap jam dari pukul 12 sampai la pukul 9, time dia jaga, mesti dia nangis sungguh2... bagi susu x mo... demam pon x.. mula2 dia just nangis ja, mama tepuk2 lama2 dia tido balik, kemuncak sakitnya time pukul 3-4 pagi dan 8-9 pagi... sejam dia nangis tanpa henti.... susu x mau, sapu minyak angin (kot sakit perut) x jalan jugak, mama terpikir kot dia nampak 'something' (kena kacau) ka... baca ayat al-Quran pon dia still nangis jugak... (sampai mama naik marah ngan setan2 yg dok ganggu irfan siap mata terjegil setiap ruang bilik minta jumpa hantu tu...punya la pemikiran time tu x betui..huhu... berani la pulak time tuh)... last mama perati irfan betul2 mama syak dia nangis sebab sakit gusi..sebab sebelum ni dia demam...dia asyik pegang mulut dia ja time nangis pastu cara dia nangis pulak, kejap ok, kejap nangis beria,pastu ok balik... (time sakit yang dia nangis balik)... tapi kan sampai skang mama x tengok lagi gigi mana yang naik, kata mak mama mungkin gigi graham kot nak naik, time gigi nak pecah tu yang dia sakit sangat tuh...

dari pukul 8 dia jaga, pukul 11 baru irfan tido sampai la pukul 4.30 petang... bayangkan lah punya letihnya dia dari malam sampai siang asyik nangis ja...amik kau punya la lama dia tido... irfan dah baik, malam ahad tu, mama pulak yang sakit... mama diserang sakit perut... bukan kat bawah perut, tapi atas perut... sakitnya tuhan saja yang tahu... mama ingat gastrik (tapi mama x penah kena gastrik)... mama last makan kul 4.30 petang, dan mama x rasa lapar pon x kan gastrik.... mama masuk tido, pagi isnin mama bangun sampai la skang entry ni mama tulis, mama sakit perut + cirit birit.. aduhai...bila la nak baik wahai perut...berapa puluh biji pil chi kit teck aun dah daku makan..(tul ka eja)..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2 ulasan:

amiey lee berkata...

ye la kekadang bila anak2 nangis tak tau hujung pangkal rasa nk marah aja...

heee mcm kta la..masa sarah nangis dia bgn tetiba terus menangsi2..kta penat la maki hamun hantu..ckp jgn kacau sarah la..lawak aja....

pastu elok aja sarah tido balik

mama irfan berkata...

haha.... sama la kita... lawak kalu ingat balik...sampai rasa cam nak tengok ja muka hantu mana dok kacau anak nih... padahal kalu time sunyi, kita pon takut gak... kih..kih..kih

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers