Rabu, 28 September 2011

PTPTN Ujrah Nak Apply @ Tak?


Salam suma? mesti ada di antara blogger mama yang penah bergelar pelajar dan mengambil PTPT 'Pu' kan?hehe... Mama pon sama gak la... Time amik, masyuk ja beli macam2.. time nak bayar liat sungguh..ehe...

alkisahnya mama pon dapat tawaran ujrah ni... tapi masalahnya mama sekarang pening antara nak terima permohonan ujrah atau x.... skang dah nak dekat tarikh tutup dah ni... keputusan x buat lagi... yang buatkan mama teragak2 nak aply ni, banyak sangat mama jumpa dekat laman web yang mengatakan ujrah ni tipu... yang kedua, bulan2 dia potong, tinggi sangat... yang ketiga, pembayaran potong gaji sampai 10 tahun... gila punya lama...

kalau yang konvensional ni, kalau kita bayar banyak interest dia makin kurang, yang ujrah ni sampai 10 tahun, interest tu x ubah2... bayar ja RM100++

Pening2....aduhai....



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 


2 ulasan:

mimie.. berkata...

ntah laa..sampai sekarang tak penah nak paham ujrah ni..adooyaii..

zahidahwahid berkata...

agak leceh nak apply sebab kena buat perjanjian baru.....tapi nasib baik dah settle semua...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers