Rabu, 19 Oktober 2011

Irfan sakit

Salam... mama sejak dua tiga hari ni sedih sesangat bila anak mama sakit.... rasa down sangat bila x tau punca apa penyakit irfan ni....

Alkisahnya gini, irfan naik benjol besar di belakang kepala dia... kalu kita sentuh irfan nangis.... Benda ni dah berlaku 2 tiga hari dah husband mama cakap... (camna mama yang slalu ngan dia, leh x prasan).... tapi dia x sakit pon... kesakitan bermula bila mama gerak gi melaka... mama call pengasuh nak tanya keadaan irfan, sebab pagi tu, mama x sempat peluk cium irfan sebelum kuar umah (takut dia terjaga cuz mama nak gerak awal g melaka), husband mama cakap badan irfan panas sket, trus pengasuh tanya dekat mama kenapa blkg kepala irfan ada benjol... trus mama rasa cuak sesangat... (di fikiran dok pikir dia jatuh ja)...

mama soh pengasuh a.k.a makcik peah demah (tuam) kat benjol tuh.... trus pengasuh kata ni bukan benjol jatuh ni, ni benjol biji sawan... lagi la buat mama konpius sebab mama x besa dengar pon sakit ni.. di melaka hati pon x senang dok pikir ja keadaan irfan.... malam tu jugak, mama bawak irfan pegi klinik swasta....

doc cakap itu bukan biji sawan... ni bisul...  doc just bagi antibiotik, ubat demam (sbb time tu dia demam sket) dengan ubat sapu (sapu kat benjol tu n area muka).... kat area muka irfan pon naik biji2 kecil cam biji jerawat iaitu sekitar dahi n hidung dia....semalam area hidung dia dah pecah.... nampak la lubang tu cam ada nanah... mama apalagi trus picit hidung dia.... kuar nanah + darah yang banyak sangat... nagis sungguh irfan... sedih mama tengok bila dia nangis camtu... nak wat camna sayang... mama terpaksa...

~irfan meragam ja time ni~



~hidung kat irfan tumbuh biji cam jerawat (sebelum pecah)~




~di klinik ni banyak buku + toys untuk budak2~



~produk kesihatan pon da jual~



~prasan x blakang kepala irfan? ni la benjol yang mama maksudkan... time ni mama letak kapur+asam jawa~


video
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



~time ni irfan nangis sampi sedu sedan...cian anak mama~

5 ulasan:

nurr f@!sha f@t!h@h berkata...

as salam...alolo cian nyer irfan...ummi doakan semoga irfan cepat sembuh ya...AMIN...

mimie.. berkata...

moga irfan cepat sembuh ye sayang..kesian dia~

amiey lee berkata...

alahai siannnye irfannn

cepat sembuh ye mucukk mucukkk

Saya Bubu berkata...

Kesian IRFAN. sorry to hear that mana ;'(

BabyRayyan berkata...

Moga Irfan cpt sembuh ya syg....mamairfan tabahkan hati k

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers