Isnin, 31 Oktober 2011

Laksa Penang :: My option dari laksa lain

Sumber:: pakcik google

Salam... apa korang makan tengah hari ni.... Hari ni otak punya la ligat dok pikir nak makan apa tgh hari ni sbb opis mama, x da choice sangat sebab tiap hari menu yang sama even nasi campur... hari2 dijualnya lauk yang sama... yang x bleh blah, ada 3 stall nasi campur, menu lauk tetap hampir yang sama (eh adakah diorang berlawan antara satu sama lain)... itu mama x pasti...huhu....

tapi kalau pergi kafe, memang rasa nak muntah bau kafe yang sangat harum tuh (disebabkan suasana kafe yang tertutup, bau x kuar, tu yang melekat smpi kebaju tu)...

di opis mama, time gaji ada buat jualan (macam downtown tu but small size je la)... sebelum mama n member gerak g kafe, kami pon cuci mata la kat tempat jualan dulu....  mama terpandang satu makcik yang jual bihun goreng n mee goreng n laksa... mama pon try beli... sampai opis mama rasa... adusssss terubat nak makan laksa penang yang kat sini memang payah nak jumpa... kalu ada pon, atas nama ja la, rasanya tetap x sama yang penang punya....

target mama, seminggu jualan ni berlangsung, seminggu jugakla nak makan laksa makcik tu... oh ya... buat pengetahuan semua, makcik tu memang asal penang sebab mama dengar loghat utara..uhuk... harap2 mama x muntah laksa la lepas ni sbb seminggu makan benda yang sama...kihkihkih... jimat duit mama seminggu ni (kalu jadi la) sebab laksa dia hanya RM3 shj...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





4 ulasan:

MamaRayyan berkata...

mcm best jerr....mane gambo laksanyer.huhu

mama irfan berkata...

dah selamat dlm perut... hehe... sok kita sama2 beli k..

SeputihSalju berkata...

terliur jer tengok laksa ni...hihi

Tanpa Nama berkata...

awal yang baik

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers