Jumaat, 14 Oktober 2011

xcident di opisku

hari ni memang hari yang membosankan disebabkan 2 orang member opis mama cuti x tau sampai bila disebabkan masalah kesihatan diri/anak diaorang....uhu...(moga mereka kembali sihat seperti sediakala...amin)... selalunya mama time jumaat camni (kan waktu rehat panjang) kami together ngan sorang lagi member mama (kami berempat) keluar ronggeng2 mencari tempat yang best untuk melepak... bila member mama cuti, mama pon dah x tau nak g mana, balik la umah tido lagi bagus...ekeke

bila jam pukul 12 ja, mama gerak la ke tempat parking (nak balik umah tido)... satu kejadian yang buat mama betul2 geram dekat si pemandu pesona ni.. dia langgar si pemandu myvi yang sedang elok berada dijalannya yang lurus.... si pemandu pesona ni yang baru nak kuar ke jalan tersebut telah melanggar myvi.... pesona x da efect sangat, just papan plate no ja patah... tapi yang teruknya myvi la..keretanya remuk sedikit....

yang buat mama geram, si pemandu pesona ni kuar belek (check) dia punya kereta, pastu bila dia tengok kereta dia ok, dia amik dia punya no plate yang jatuh tu, trus masuk balik dalam kereta dia.... si pemandu myvi pergi kat kereta dia utk minta no phone dia x mau bagi... alasannya, "saya dah lewat nak amik anak ni".... pastu dia boleh cakap "ni jalan saya,awak yang salah, awak bagi no fon awak kat say"... leh ka camtu? dia yang langgar, dia pulak minta no fon orang tu... bila dok bertegang urat camni, mama la yang jadi mangsa... x leh kuar parking sebab keta diaorang blok simpang keluar...

Last mama geram, mama cakap kat pompuan 'Pesona' tu, "awak bagi ja la no fon awak tu, sekarang bukan masa utk tuduh sapa salah tapi memang awak salah pon, tu jalan dia... lepas ni awak dua bincang elok2 camna nak settle... dia mungkin dapat claim insurans ka... awak jangan la risau sangat... kalu awak x bg no fon, awak x leh lari mana, suma orang cam kereta awak...lagipon awak keja sini gak.. x lari mana..."... pastu baru la dia bagi no dia kat pemandu myvi tuh.... dalam time ma nak masuk keta, sempat ma soh pemandu myvi snap pict untuk dijadikan bahan bukti nanti... kih...kih...


Tapi bila pikir balik rasa nyesal plak cakap camtu kat pemandu pesona tu... kita plak nyibuk2 hal orang..huhu....


~nampak kan? kereta myvi berada di jalan dia,pesona nak kuar tu yang langgar~



~kereta pesona no plate dia ja yang jatuh... kereta besar la katakan~

~keadaan myvi yang kemek sedikit~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



2 ulasan:

Miss Nadya berkata...

dye menghalang parking ke tu mama?

new entry :: Blog Pilihan Hari Ini ツ

mama irfan berkata...

Bukan dia halang parking... Dia nk kuar parking x pandang kiri kanan.. Trus hentam myvi merah tu

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers