Khamis, 1 Disember 2011

Apabila Danish bertemu Danish ^_^

selamat pagi semua...  mama banyak sangat benda nak cita time mama balik kampung ari tu.... perkara yang mama rasa paling best adalah bila mama dapat bertemu kawan skolah mama yang da lama x jumpa iaitu farihah.....kami da kenal sejak dari sekolah rendah lagi....alhamdullilah persahabatan kami berkekalan sampai skang walaupon ada pasang dan surutnya...huhu...  masih ingat lagi mama time darjah 6, mama ngan dia ngorat budak laki (gatai tul time tuh..huhu)... pastu masuk skolah menengah skali (tapi da x rapat sgt time tu) sbb kelas lain2... pastu kami ditakdirkan pulak masuk poli skali.... time poli baru kami rapat balik... siap tido sekatil ngan dia... huhu... macam2 pengalaman yang kami lalui bersama.... penah gaduh la....tapi suma tu da lama mama simpan dalam kenangan mama... part gaduh (besa la adat berkawan mesti da gaduh kn) mama dah lama x amik hati dan x simpan pon... mama jadikan ia sbg satu pengajaran jugak untuk lalui hidup ini pada masa akan datang (kan farihah?)

mama da lama x dengar cita sal member mama yang sorang nih... tup2 dia pon dah kawen dan ada anak dah... yang lawaknya. anak dia sama baya (lahir sama bulan), sama nama dan sama jantina.... anak dia nama muhammad danish, irfan plak muhammad irfan danish.... LOL

skang bila dua2 jadi ibu ni, rasa da makin matured pulak.... dah x gedik2 cam dulu... x berfesyen cam dulu (terutama hang la...hehe)... x gilakan jean LEVIS yang dulu asal dapat duit ptpt 'pu' ja terus rembat selai....kankan?... argh.... rindu la time tu.... rindu nak gaduh ngan hg.... rindu nak p salon ngan hg... rindu alam poli ngan hg dan wani pot pet tuh....huhu....

(mesti hang gelak besar bila baca entry aku nih...hehe....)

balik kampung minggu lepas mama amik kesempatan untuk jumpa member mama yg sorang nih a.k.a farihah.... kami jumpa kat supermarket landmark central... sampai ja trus mama ajak g kedai nak repair hset mama yg rosak.... kami x g mana2 pon... just lepak2 kat KFC ja memandangkan time p pon da nak dekat kul 9... jom layan pict yang sempat mama snap hasil kesanggupan adik mama mai antar kamera yang tertinggal kat umah... (paksa  gak adik mama mai anto sbb nak bergambar kenangan... teruk kan kakakmu yg sorang ni...kihkih)


~mama with danish~


~my freinds nur farihah salsabila n her son mohd danish (sedap kn nama member mama?)~


~irfan show his nose~


~bergambar kenangan~


~adik mama yang amat membantu mama (utk layan si kecik tuh... reja nak berjalan ja)~


~upah untuk 2 budak kecik tu duduk diam dlm kerusi (skali mamat KFC ushar lain macam ja kat kami sbb buat sepah..huhu...)~


~macam besa, dah kenyang baru tringat nak snap...kuikuikui~

p/s: next entry cita sal 3 'Danish' bertemu plak...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Love This Moment
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tiada ulasan:

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers