Jumaat, 30 Disember 2011

Apb Irfan datang opis

punya la malas nak update, jumaat lepas benda ni jadi, jumaat hari ni baru mama update... huhu... alkisahnya, opah a.k.a pengasuh irfan cuti jumaat lepas.... kebetulan pengasuh member mama pon cuti jugak.... kami berdua terpaksa bawa anak masing2 datang opis... bila dua budak ni bertemu. macam2 kelakuan yang kita leh lihat... nak tegelak pon ada... hehe... irfan mentang2 budak tu pompuan, sebaya lak tu, ada skali tu, dia boleh pergi cium pipi budak comey tu...fatihah (nama budak pompuan tu) pon merelakan ja irfan cium dia... haishhh anakku jangan buat camtu dah tau... terutama skali bila kamu besar... mama x redha kamu buat camtu bila kamu dah besar nanti melainkan kamu da kawen tau... ingak amaran keras mama nih...huhu....

~sebelum ni fatihah x datang lagi... irfan pon jadi otai la~



~marah mama x bagi makan kuih loyang~



~dapat makan ok la dia~



~skang kalu suruh dia smile, suka buat muka kerang busyuk camtu....huhu~



~fatihah da sampai, irfan asyik tenung ja... (dlm fikiran kiut la awek ni..huhu)~



~tengok tu smpi mencangkung tengok fatihah, fatihah buat derk jer~



~aik nak wat apa plak tu?~



~x cukup satu telefon, irfan tolong bagi lagi satu~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Khamis, 29 Disember 2011

Family Trip @ Melaka (Part 2)

Mama nak share satu restoran yang sangat cantik bagi mama.. waktu mama ke melaka baru2 ni, mama sebenarnya nak makan di restoran umbai atau alai... cari punya cari, x jumpa jugak... call member suma bagi arah lain2... last amik keputusan balik terus dan makan kat KL...  2 kereta lagi dah berpecah ngan mama... kereta mama entah camna boleh sesat... dalam sesat tu, boleh pulak mama terjumpa umbai... tapi jadi satu masalah pulak sebab 2 keta lain x ikut mama.... mama nak bagi direction pon x reti kat diorang.. last x jadi gak makan kat situ..... diorang guna jalan betul nak balik... time diorang nak balik, diorang terjumpa satu restoran yang sangat cantik... pemandangan malam bagi mama sangat tenang... angin malam tu macam angin tepi laut ja... punya la sejuk... mama x pasti pulak adakah restoran tu berhampiran laut.... sebab sejuk sangat, x payah pakai kipas... mama rasa restoran tu terapung atas kolam ja kot...bukan laut..huhu....

~pemandangan dari depan restoran~



~laluan ke tempat makan (kiri kanan air)~



~sungai ke kolam mama pon x pasti...ekekek~



~anak sedara mama mikael yang masih segar bugar x ngantuk~



~kakak n abg ipar mama tengah tengok menu (thanks sebab belanja kitaorang)~



~posing dulu~


~mama with papa~



~cayang ini budak~


~irfan tido dalam keta lagi, sampai ja kena selimutkan dia sbb angin kuat sangat, (lena sungguh dia sbb rasa tido dlm aircond)






~ruang makan lain~



~pilihan nak makan atas kerusi atau bersila~


~menu ayam masak halia, asam pedas dan tomyam~


~kailan ikan masin~


~tengah santap~


~menu lambat sampai, udang goreng kunyit~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Rabu, 28 Disember 2011

Family Trip @ Melaka (part 1)

Minggu lepas cuti raya krismas, mama ngan family mama ramai2 gerak ke Melaka... Sampai di melaka, jalannya sangat la sibuk... jem sungguh..tapi sangat sabar untuk sampai ke destinasi..huhu...perjalanan yang sangat happy ni sampai pukul 1 pagi baru sampai rumah di putrajaya...  Suka bila ramai ngan family jenjalan macam ni... jom layan pict di bawah...sila jangan muntah k..hehe

~dlm keta, posing dulu~



~irfan da pandai senyum ket kamera bila orang sebut 'smile'~



~irfan with mak lang n maktok~






~da smpi melaka~



~mama with irfan~



~jenjalan berpimpin tangan with tokwan n maktok~



~skang di melaka banyak dah beca yang cantik2 n bom bom(bunyi lagu)~


~tokwan rajin dukung cucu kesayangan dia...hehe~



~sempat lagi maklang tuh~


~kena denda duduk dalam sling beg..klu x keja nak kalan merata ja...~



~maklang~



~paksu~





~my happy family~




~irfan keboringan~



~sayang kamu kuat2~



~maktok n tokwan da letih berjalan~



~atas bot menyusuri sungai melaka~



~akhirnya dapat kami sekeluarga naik selepas beratur hampir 2 jam (nyesal beli tiket dulu baru prasan punya ramai orang dok beratur)~



~view yang sangat menarik sepanjang 45 minit atas the cruise~


p/s next entry mama publish restoran yg sangat cantik....wah..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


WoRdLeSS wEdNesDay






~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers