Selasa, 6 Disember 2011

Cuti2 Malaysia @ Port Dickson (part 1)

Dah 3 hari blog mama x berupdate sebab mama ngan family blah suami mama pergi bercuti di port dickson... percutian yang mama rasa best + x best... yang x bestnya sebab irfan demam sepanjang kami bercuti tu... huhu... asyik risau ja dengan keadaan irfan yg kejap2 ok, kejap2 demam... suhu badan dia on/off ja...

hari sabtu, kami semua bertolak ke rumah kenduri (x sempat nak snap cuz kamera mama bateri habis) kat kuala pilah...perjalanan yg mama rasa jauh sangat... pergi dekat 3 jam baru sampai, balik korang leh bayangkan x? hanya setengah jam ja da sampai putrajaya..huhu... pergi tu dengan jammed nya, sesat lagi... tu yang amik masa sampai 3 jam lbh... bila balik, hubby mama tau jalan ikut lebuhraya LEKAS, jap ja da sampai umah..huhu

sok pagi baru kami semua bertolak ke PD... kul 10 pagi kami dah gerak ke sana... mak mentua siap masak lauk tengah hari pagi tu untuk kami semua berkelah di tepi laut...menu simple ja pon...but sedap...hehe... siap ada pulut + durian lagi untuk menu sampingan....  kami sampai PD area kul 12.30 tgh hari... terus pergi chek in di Tiara Beach Resort... rupanya kul 2 baru leh dapatkan kunci bilik... disebabkan mama kenal staff situ, trus amik tpon, call dia utk request check in lebih awal dan nak bilik yg mengadap pool side... jap ja dia call mama gtau leh check in dah... bagus la staff yg mama berurusan tuh...tq bebanyak yer sis...

percutian kali ni mama rasa kurang meriah disebabkan 2 adik ipar mama dan abg ipar,kakak ipar dan anak diorang x dapat nak join percutian kali ni... kalu x mesti lagi meriah kan?

~time baru sampai~



~irfan start nak menjelajah~


~tengok apa la tuh~








~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tiada ulasan:

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers