Selasa, 6 Disember 2011

Cuti2 Malaysia @ Port Dickson (part 2)

kami menginap di Tiara Beach Resort, PD... apartment yang kami terima rasanya bagi mama memuaskan la... bila sampai ja, suma adik2 ipar mama trus salin pakaian terjun dalam kolam... padahal matahari masih panas terik lagi... hehe... (seronok sungguh depa)... mama tunggu matahari redup sket, baru bawa irfan turun bawah pulak ngan babah... time tu demam irfan dah kebah... mama ingat bila masuk dalam air ni, mungkin demam dia trus x ada dah la sebab berendam dalam air kan?

rupanya sangkaan mama meleset sungguh... mula2 irfan memang seronok ja dalam air, siap tepuk2/tendang2 air lagi... bila da lama sket dalam air, mama prasan badan irfan menggeletar, tangan dia jadi biru dan mengembang... mama trus keluar kolam n naik bilik... sambil nak ke bilik mama perasan irfan senyap ja... x nagis langsung tapi badan still menggeletar... sampai ja depan bilik, mama mandikan irfan sket2, trus panggilkan maktok mama untuk lapkan badan n selimutkan badan irfan (sebab baju mama still basah lagi)... skali maktok mama cuak tengok irfan yg diam n menggeletar tu... mama tawakal ja... harap irfan x jadi apa2 time tuh...


~irfan mula2 masuk air, taku sket~




~irfan naik pelampung pula~





~Irfan, babah, cu aisyah, pakcik syid~







~yang ni best jugak, bila air penuh dlm baldi besar kat atas tu, baldi tu akan terbalik penuh dgn air~




~adik ipar mama yang paling bongsu (aisyah)~



~mama with irfan~



~irfan time ni senyap dah, nagis pon x~



~tido dengan lenanya sambil mama x henti risau takut jadi apa2~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1 ulasan:

nurr f@!sha f@t!h@h berkata...

as salam...wah beshnyer...xsabaq nak g bercuti wit my ayah mentua punya family nak g bercuti tuk family day kat tanjung bidara...
meriahkan bila g bercuti ramai2 nie...
alolo keciannya kat irfan...hope semakin ok ya demamnya...moga cepat sembuh ya irfan si mata bulat...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers