Selasa, 6 Disember 2011

Cuti2 Malaysia @ Port Dickson (part 3)

Entry sebelum ni mama da cita sal irfan menggeletar time mandi pool kan? balik ja dari mandi, irfan terus tido... bila bangun tido ja, demam irfan start balik.... rasa berbelah bahagi ja nak kuar makan sebab hubby nak belanja semua adik beradik dia makan malam tuh... x kan mama ngan irfan ja tinggal dalam umah... tapi memikirkan nak beli ubat demam untuk irfan, so mama kuar jugak umah sambil hati dan perasaan tawakal ja pada Allah agar irfan x makin teruk apabila kuar malam2 camni... badan irfan kan tengah lemah, takut irfan makin teruk... alhamdullillah irfan ok ja sepanjang malam tuh.. x meragam tapi badan still suam... sebelum balik bilik, kami singgah jap klinik untuk amik ubat irfan....

kami sekeluarga makan ka mesra ikan bakar... sampai ja orang da penuh... menu kami malam tuh, ikan siakap masak 3 rasa dan bakar, kailan ikan masin, tomyam campur, dan sotong goreng tepung.... mama amik air kelapa untuk irfan... bagi irfan sihat sket... tapi dia makan sket ja air tu... mungkin tawar mulut kot... last mama yang perabihkan air kelapa pandan dia...sedap air dia.... menu makanan malam tu pon sedap terutama ikan bakar n ikan 3 rasa dia... you allls patut cuba tau kalu pergi PD...hehe

sampai umah, mama x trus bagi ubat sebab orang kata ubat x elok campur ngan air kelapa, mama terus tidokan irfan... kul 1 pagi mama rasa badan irfan panas sangat....irfan nangis sebab mungkin x sedap badan kot... mama trus bagi makan ubat demam... mama tidurkan irfan dalam dukungan mama... sampai la dia terlena, (irfan nak tido dalam dukungan mama ja...kalu letak bawah, dia nangis)...pagi tuh, badan irfan dah x panas dah... haish... pasang surut demam irfan nih....

pagi sebelum bertolak balik, semua pakat turun kolam untuk mandi manda sebelum balik... mama ngan irfan jamu mata ja la... memandangkan irfan x brapa sihat lagi... takut nak amik risiko lagi cam semalam..uhukk....


~time baru sampai mesra ikan bakar~



~family mama~




~makan x banyak pon... habis pipi pon da nasi...~



~bagi irfan makan sendiri, salah satu cara buatkan irfan duduk diam sepanjang makan malam..huhu~



~pemandangan waterpark time pagi... x da orang masuk kolam lagik~



~irfan seronok ja dok tepi tingkap~




~abah, ma mentua mama n adik ipar mama nak pergi mandi~










~keluarga bahagia adik ipar mama~



~dekat lot parking time nak balik~



~irfan nak balik da ni... bye~



~bergambar sekeluarga sebelum bertolak pulang~



p/s  jumpa tahun depan di gambang waterpark pulak ya familyku...hehe, to my hubby, mekasih ya cuz men support kami sekeluarga pada percutian kali ni... tahun depan support lagi..hehe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
my sweet moment
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Tiada ulasan:

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers