Jumaat, 9 Disember 2011

Dah pandai stunt

Hari2 da ja benda baru irfan nak cuba... kadang2 mama suka, kadang2 mama gelak, kadang2 mama seriau, kadang2 mama kecut perut tengok dan yang pastinya mama bangga dan happy dengan perkembangan anak teruna mama yang soran nih....

mama notice lately ni, dia memang suka terjun hanya benda2 yg rendah ja.... macam lion, kerusi kecik... tu pon minta tangan mama untuk berpaut... mama relax ja layan dia terjun memandangkan rendah n dibawah pengawasan mama.... tapi skali dua ja la... (but nenek mama takut sungguh irfan terjun camtu even mama pegang sebelah tangan irfan..)...

malam tadi yang buat mama kecut perut sungguh apabila dia skali lagi buat aksi camtu... tapi kali ni lebih extrem dan lebih berani...
1. dia da mula x paut kat mana even x minta tangan mama sebelah untuk berpaut.
2. paras ketinggian, lebih tinggi dari biasa iaitu naik atas sofa.

nasib la ada tilam time dia lompat dari sofa... jerit mama tengok irfan buat camtu... irfan boleh sengih ja lepas manjatuhkan diri siap nak naik balik untuk cuba lagi... kali kedua,mama pulak marah babah sbab biarkan irfan buat camtu... bahaya sungguh... alasan babah, babah ingat dia x barani nak buat dah..skalu dia terjun lagi... x sempat babah nak sambut... mama pulak dok jauh dari irfan, lagi la mama x sempat nak sambut...aduhai anak terunaku sorang nih.... wat kecut perut ja...

hari ni terus mama pesan kat pengasuh untuk selalu tengokkan irfan time dia naik sofa... takut dia lompat lagik cam semalam....

p/s skang pon nak turun katil cam orang dewasa lain da... x mo badan mengadap katil sambil kaki pelan2 pijak tanah... dia pandai duduk tepi katil sambil kaki turun bawah untuk turun katil... huh....


~sofa belakang dia la yang jadi kegemaran dia skang nih...grrrrr (napa cam besar ja diaper dia..ekekek)~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


3 ulasan:

MamaRayyan berkata...

bsrnyer diaper irfan....huhu

mama irfan berkata...

besar kn? ni sbb letak 2 insert la nih... untuk tido malam....kihkihkih

Azi berkata...

haahla..diaper tu nmpk besar, baby boy mesti ler lasak kan,,,

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers