Khamis, 29 Disember 2011

Family Trip @ Melaka (Part 2)

Mama nak share satu restoran yang sangat cantik bagi mama.. waktu mama ke melaka baru2 ni, mama sebenarnya nak makan di restoran umbai atau alai... cari punya cari, x jumpa jugak... call member suma bagi arah lain2... last amik keputusan balik terus dan makan kat KL...  2 kereta lagi dah berpecah ngan mama... kereta mama entah camna boleh sesat... dalam sesat tu, boleh pulak mama terjumpa umbai... tapi jadi satu masalah pulak sebab 2 keta lain x ikut mama.... mama nak bagi direction pon x reti kat diorang.. last x jadi gak makan kat situ..... diorang guna jalan betul nak balik... time diorang nak balik, diorang terjumpa satu restoran yang sangat cantik... pemandangan malam bagi mama sangat tenang... angin malam tu macam angin tepi laut ja... punya la sejuk... mama x pasti pulak adakah restoran tu berhampiran laut.... sebab sejuk sangat, x payah pakai kipas... mama rasa restoran tu terapung atas kolam ja kot...bukan laut..huhu....

~pemandangan dari depan restoran~



~laluan ke tempat makan (kiri kanan air)~



~sungai ke kolam mama pon x pasti...ekekek~



~anak sedara mama mikael yang masih segar bugar x ngantuk~



~kakak n abg ipar mama tengah tengok menu (thanks sebab belanja kitaorang)~



~posing dulu~


~mama with papa~



~cayang ini budak~


~irfan tido dalam keta lagi, sampai ja kena selimutkan dia sbb angin kuat sangat, (lena sungguh dia sbb rasa tido dlm aircond)






~ruang makan lain~



~pilihan nak makan atas kerusi atau bersila~


~menu ayam masak halia, asam pedas dan tomyam~


~kailan ikan masin~


~tengah santap~


~menu lambat sampai, udang goreng kunyit~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


2 ulasan:

mRs.fAriDnAnA berkata...

nih kat kg sungai putat...popular jgk restoran nih...harga pun boleh tahan...area sini pun dah dkt nak ke tol ayer keroh...

MyRule berkata...

Ni restaurant terapung or tom yam klasik. Bukan tepi laut :)

Dekat ngan MMU or IPD melaka kat ayer keroh.. :P

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers