Selasa, 20 Disember 2011

Gelagat Irfan

Serius nak gelak pon ada, bangga pon ada, suka pon ada... yang pasti mama happy ngan setiap gelagat yang irfan buat... banyak benda baru n sebutan baru yang dia dah mula buat... banyak jugak words yang irfan dah pandai sebut contohnya, mama, abah (siap tepuk lagi badan orang sambil sebut mama/papa, tanda dia nak kita lihat dia), bird (sebab kalau otw balik dari umah pengasuh, mama akan tunjukkan burung kat irfan), nak (ni word yg first irfan dapat sebut), ammau (x mau, sambil mulut dimuncungkan), up (dia diri saja, dia akan sebut up)... tu yang mama ingat la.... huhu.... best kan kalau dengar anak dah mula nak sebut perkataan.... x sabar ja nak tunggu time anak dah pandai bercakap... mesti jenuh nak layan kn?

semalam, sementara nak tunggu babah sampai umah, mama ngan irfan tunggu la babah dalam keta (geram ja ngan babah, tpon soh turun macam da nak sampai dah..) time memendam perasaan tu, terhibur la jugak ngan gelagat my kesayangan ni... jom lihat:::


~skang irfan da pandai buka/tutup penutup botol~



~senang ja dia dapat buka penutup tu~



~muka happy bila berjaya buka~



~dah buka, mama soh tutup, dia pon tutup balik~



~tengah dok syok main buka tutup, mama plak interrup irfan soh pakai cap~



~mula nak tarik cap tuh~


~cap irfan selamat dibuang di bawah seat~



~sambung pulak main botol (time ni dia x prasan cap atas kepala)~



~bila da puas main, botol pon selamat dibuang oleh anaknda tersayang~



~main pulak benda lain (tuju kasut la pulak)~



~belek dulu kasut tuh~



~try nak pakai tapi x berjaya~



~prasan x, kasut belah lain, kaki belah lain..hehe~



~dah x berjaya, buka strap kasut dia pulak~



~try masukkan kaki lagi skali, siap tangan tolong pegang kaki lagi~

*** last skali x berjaya jugak nak masukkan..hehe.... leh dengar keluhan dia tu... nak tergelak pon ada...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



3 ulasan:

intan_blur berkata...

alalala..comelnye dia...suke tgk dia

Mrs Nageb berkata...

so cute lah irfan nih... :)

mama irfan berkata...

intan blur & mrs nageb: thanks suma... ;)

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers