Khamis, 22 Disember 2011

Janin 15 minggu lahir kedunia

Salam suma bloggers di luar sana... hari ni mama nak share satu artikel betapa hebatnya kekuasaan Allh SWT... mama amik dari http://hanna-storyofme.blogspot.com/... hope tuan tanah benarkan mama share mengenai keajaiban bayi ini.... Subhanallah....
anin 15 Minggu Lahir Kedun

Hanover, Jerman – Gambar yang anda lihat diatas ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja 15 minggu. Hanya dengan sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?

Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”….


Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.


Selepas 6 bulan dipantau rapi, janin ini sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?

 
 

2 ulasan:

Hanna berkata...

xpe, sharing is caring rite :)

Daily Mail berkata...

Bukan lahir usia 15 minggu, tapi lahir pra-matang minggu sebelum tarikh lahir jangkaan. Kimberly lahir berusia 25 minggu.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-484264/The-worlds-tiniest-baby--meet-10oz-bundle-defiance.html

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers