Khamis, 8 Disember 2011

Nak rajin masak cam bini orang lain

Hari ni satu perasaan telah menyentap hari ni... da lama hati ni berkata2 tapi baru hari ni semangat nak berubah tu berkobar2... wahai mama ooooiiii jangan la malas sangat nak masak untuk anak beranak... blaja la benda yang baru...(dalam otak dok ligat pikiaq benda apa yang aku nak blaja buat)...

actually mama ni memang gemar masak.. tapi benda setakat yang mama tahu la...  dah 2 tahun kami kawen, x penah pon mama cuba masakan yang baru cam western ka, buat kuih ka, kek ka.... asyik2 masak lauk yang sama ja hari2... sampai perut pon tepu nak masuk makanan sama.... (bukan mama masak x sedap hokey).. napa la mama malas sangat nak masak hidangan sampingan untuk family tercinta... kat luar sana penuh isteri blogger dok tempek kek la, kuih la dan macam2 lauk yang hebat2 belaka... i jelous tau...


~bila la tangan ni nak rajin buat kek camni???? (pict curik blog akak syuhada... sory ek...)~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tiba masa untuk berubah
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

5 ulasan:

syud berkata...

laa mama irfan... segannyer akak awak tempek gambaq kek tu.. kek tu adalah sgt selekeh tau.. by the way.. TQ sbb sudi amik gmbq tu.. pasni kalu nk kongsi recipi nk tnya2 apa2 bule la . nk blaja new recipe ka...meh kita kongsi bersama ye,,

mama irfan berkata...

ish ok dah tu dari anis yg x penah buat satu kek pon... nanti nak tya resepi kek coklat yg satu keluarga kak minat ni leh x? hehe....

syud berkata...

ehhehe bule ja anis.. akak pn try n error jgk ni.. wokesss nnti akak bg recipenya..

mama irfan berkata...

tunggu anis ada oven (opsss) dulu k.. nanti anis minta kat akak... btw thanks ya.... *terharunya*

syud berkata...

hehehe okess bebebh.... Akak pn terharu jgk sbb anis jd follower akak n sudi letak gmbr keke yg tak seberapa tu ...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers