Rabu, 7 Disember 2011

Twilight Breaking Down Best

Walaupon entry ni dah basi orang nak dengar, tapi mama tetap nak publish jugak... smlm mama pergi tengok filem ni ngan seorang blogger merangkap teman opis mama iaitu k.mas.. (please support GA beliau klik SINI) ...dah lama sebenarnya cita ni kuar... tapi mama x berkesempatan nak pergi tengok... mama betul2 peminat cita ni... dari first movie lagi mama layan... bayangkan time tu mama still bujang n g tengok wayang dengan kekasih mama (skang da jadi suami pon..heheh), sampai skang mama da kawen n ada anak masih menjadi peminat setia si edward cullen....

pendapat mama, cita ni da banyak sangat dipotong... (maklum la banyak adegan yang x sesuai)... menjadikan mama rasa sekejap sangat cita tu... pastu rasa cam cita tu tergantung ja... memang da lama mama tau cita breaking down ni dah dibahagikan pada 2 filem... huhu.... rasa cam x sabar ja nak tengok part 2 pulak... betulkah anak diaorang renessme tu akan jadi kekasih jacob pulak... sebab dalam part 1, time jacob nak bunuh renessme, jacob nampak imbasan yang renessme akan jadi soulmate dia... mama pon da baca dalam internet yang renessme akan membesar dengan singkat ja... 7 tahun ja dia amik masa untuk mencapai umur 17 tahun... bila umur dia 17 tahun, baru la pembesaran renessme akan stop... bella pulak dalam part 2 da jadi vampire, camna la dia nak mengharungi hidup baru dia tu.. adakah cam edward yang mula2 tu minum gak darah manusia...

cam best ja kan?harap2 cita part 2 ni, edward n jacob akan menemui kebahagiaan masing2....sebab pasni da x dapat tengok siri ni dah... sedihnya....

p/s mama heran napa pihak pawagam lepaskan budak2 bawah 13 tahun tengok cita ni... sbb cita ni banyak gak sensord yang x sesuai ngan budak2... mama pulak yg rasa cam malu ngan budak2 yang dok sebelah mama... depa ramai lak tu, dekat 6 orang kot...konpius mama....

*4.5 star for this movie*

can't wait 4 this

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
love this moment
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

4 ulasan:

~diAhOntHeblOg~ berkata...

xsaba nk tgk part 2! Bella da jd vampire cantikkkk

mama irfan berkata...

yupp... x sabarnyaaa.....hehe

wardah @ fie shah berkata...

kita tak tgk lagi. stressss!

mama irfan berkata...

x pa ada masa lagi....hehe

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers