Rabu, 8 Februari 2012

celebrate besday party my hubby

isnin malam minggu lepas mama wat suprise party untuk suami mama.... rasa cam seronok pulak bila skali skala kita celebrate camni... thanks jugak to adik mama yang jadi peneman setia ke alamanda beli hadiah... pastu beli pulak kek..... time nak bawa masuk umah yang masalah tu... takut suami mama nampak... hehe.... jenuh nak cover line....dah la kotak kek sebesar alam.... tapi nasib suami mama x prasan....

kul 9 malam bermula la operasi mama untuk menelefon pizza... punya la lama tunggu nak order... rasa cam nak fed up plak... tp mengenangkan suprise party ni, mama pon tunggu la operator tu nk jawab.... dalam area kul 9.45 pizza sampai... hubby mama dah senyum sumbing dah... dia cakap, patut la soh buatkan cucur udang mama dok relax ja x buat...kihkih.... abis buat banyak2 kang x makan plak pizza sbb kenyang..huhu.... time nak sediakan air n pinggan, mama terdengar suami mama cbuk dok tanya busday dia x da kek ka... padahal kat dapur mama dok tengah susun lilin atas kek... mama tringin sangat nak makan ais krim kek.... alhamdullillah dapat gak mama beli kek yang sedap itu.... terkejut suami mama sambil senyum sumbing bila mama bawak kek dari dapur... siap nyanyikan lagi untuk dia.... x pa la... skali skala untuk suami tersayang kn? nyanyi ja la even suara sumbang mambang...


irfan pon masih x tido.... dok berseronok ja dia.... tapi bagus jugak... dapat la dia meraikan busday babah dia...

aiskrim kek yang sangat sedap (kek coffee + aiskrim coklat + aiskrim vanilla)



lambang '30' yang memberi seribu makna... hubby kata dia muda lagi.... x rasa tua...ceh



sesi tiup lilin



Irfan pon kalut ushar kek




Sesi memotong kek with babah, mama n irfan



papa yang sentiasa tersenyum lebar...







menu: kek, ayam sweet n spicy, pizza n soup




kejap ja kek da tinggal separuh



pizza edisi tahun baru cina yang super sedap... kalah pizza yang lain sembelum ni even domino... suggest utk korang try sebelum ia habis promo....



kegemaran ramai....jap ja da licin...yummmmmmm...



inilah hadiah untuk papa.... happy busday sayang.....



UCAPAN UNTUK PAPA:

Selamat Hari Ulang Tahun yang ke 30,
semoga panjang umur dan dmurahkan rezeki
semoga hidup sentiasa dirahmati ALLAH S.W.T..:
Semoga menjadi suami yang terbaik..
Semoga awak mnjadi seorang suami yang xlupa tanggjawab
Semoga kita selalu bersama di dalam susah ataupon senang,
Semoga ikatan perkahwinan kita kekal sepanjang hayat.

Amin




KHAS UNTUK SUAMIKU...


Ya Robb..
Hari ini telah kau ciptakan dia dari tiada, menjadi ada...Hari ini kehidupan bejalan dan berputar sesuai dengan kehendakMu
Hari ini telah sampai usianya dalam kedewasaan , jadikanlah dirinya menjadi khusuk dan tawaduk dalam menerima hikmah dan berkahMu
 bertambah usia dalam hitungannya, berkurang pula usianya dalam hitunganMu..


Ya Robb,…
Panjangkanlah usianya agar dirinya dapat hidup dan menjadi bermanfaat bagi ummatMu yang lain
Panjangkanlah usianya agar dirinya dapat lebih memandang hidup dengan penuh makna dalam kebesaranMu
Panjangkanlah usianya agar dirinya dapat membesarkan anak-anak kami kelak untuk dapat tunduk dan berbakti kepadaMu
Panjangkanlah usianya agar dirinya dapat lebih bersyukur atas nikmat dan rezeki yang engKau anugerahkan kepada kami.

Karuniakanlah  kesehatan lahir batin kepadanya, kerana setiap hembuasan nafas yang Kau berikan adalah suatu anugrah yang tak ternilai harganya.
 Murahkanlah rezekinya, dan kanuniahkanlah kebahagiaan baginya baik didunia maupun diakhirat, jadikanlah dia pembuka pintu- pintu rahmatMu, sumber ilmu dan hikmah, serta memberi rasa aman bagi setiap umat… amin ya Robbal A'lamin

Ya Robb


Terimakasih engKau telah menganugrahkannya pada hambamu ini

Terima kasih engKau telah mengangkat kami menjadi makhluk dengan derajat yang tinggi
Terimakasih engKau telah memberikan cahaya keimanan kepada kami agar kami dapat mengenalMu,


Selamat Ulang Tahun Suamiku
Isterimu
Nurul hanis

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


4 ulasan:

syud berkata...

sungguhh sedap nampak itu kek.. ada lagi dak?? heheheheh.... Jan dpt hadiah apa? Si comel Irfan tak kacau nk tiup lilin jgk ka?

mamarayyan berkata...

as slm..selamat ulang tahun buat husbnd anis. moga bahgia selalu di samping keluarga tersayang n murah rezeki :)

nampak sedap jer kek tu..hihi

besday husbnd k.ros ari jmaat ni, x tau lg nk wat ape..huhu

mimie.. berkata...

wahh menjadi jugak ekk surprise befday nih ehehe..happy befday to husband anis..dah masuk 30 tu dah nak tua dah tu haha..bagi adiah apa tu anis??
-sedapnyeee kek itew- ^_^

Kakzakie berkata...

Bukan senyum sumbing lagi bila nampak kek, tapi senyum lebar dan hati pun megah punya isteri yg pengasih...

Doa kakak moga ikatan berpanjangan hingga ke syurga.

Happy birthday to papa Irfan...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers