Khamis, 23 Februari 2012

Dinner @ D'One Steak (penah masuk JJCM)



Salam dan selamat pagi semua... pagi ni mama nak cita kisah mama pergi makan kat satu restoran yang masuk ke rancangan Jalan2 Cari Makan kat TV3 tu....

Alkisahnya hari ahad minggu lepas sebelum Melodi keluar, mama layan la cita Jalan2 Cari Makan.... skali keluar cita mengenai satu restoran yang dinamakan D'One Steak.... skali dia gtau tempat tu kat bangi ja... mama pon apa lagi trus la ajak husband mama makan malam kat situ malam tu.... lepas ja ulang dari Sunway Pyramid, kami pon gerak ke restoran yang dinyatakan.... dekat TV cakap kata tempat tu kat Seksyen 16... rupanya kat seksyen 18... kedai dia betul tepi simpang traffic light..... corner lot.... sampai ja, mak aihhhhhhh orang punya la ramai... dalam hati mama ni mesti penangan keluar JJCM tengah hari tadi.... orang berpusu2 datang x brenti... siap kena tunggu la untuk dapatkan tempat duduk... tu baru tempat duduk, bukan nak dapatkan order..... dekat sejam lebih baru la makanan sampai....

yang mama geramnya, time mama sampai, mama ada la tunggu sebelah meja family ni.... siap mama tanya lagi nak bangun dah ka, family tu pon cakap nak bangun dah.... bila dioarang bangun ja, mama pon baru nak duduk, da satu family (muka cam bodyguard bapaknya) trus ja meluru kat meja tersebut duduk buat x tau skali ngan anak dia.... terkejut mama dengan kebiadapan 3 orang family bahagia tersebut.... yang si isteri pon buat muka x malu trus duduk tanpa pandang mama... rasa geram ya amat hanya Allah ja tahu... rasa nak jerit ja.... dalam hati x pikir ka si ibu tengah dukung anak diorang buat camtu ja.... husband mama time tu tunggu jauh sket dari mama... trus dia datang cakap biarlah, kita cari tempat lain...

da lama sket tunggu ada la hamba Allah ni dari dalam kedai, time dia sefamily nak bangun, siap angkat tangan kat mama lagi panggil mama dok tempat dia.... mama rasa terima kasih sesangat.... ada gak hamba Allah yang berbudi bahasa tolong mama...  mama sebenarnya rasa nak blah ja dari tmp tu... dengan orang yang ramai x hengat, makanan lambat, irfan start nak meragam.... husband mama cakap tunggu ja la..,.. kalu dia bagi green light, da lama mama cabutttttt..., x kuasa den nak merasa makanan dari restoran tersebut.....

~time ni tunggu hidangan, irfan da naik boring~




~tengok muka cek yang mata sentiasa pandang dekat pelayan yg bawak makan~



~time ni sangat lawak n kesian n x suka.. si baju merah dapat hidangan sizzling 'berasap'.... asapnya mak aihhhh banyak x hengat.... sampai satu kedai berasap.... mama x suka la konsep camni.... mama x penah la tengok lagi sizzling bersap sampai camtu.... kot ya nak hidangkan kat cust pon... bagi la asap tu kurang dulu baru bagi... ni dari kitchen sampai ke meja asap berkepul camtu...kesian cust tu, mesti malu... dalam hati nasib mama x pesan sizzling, kalu x wat malu ja sambil muka dok tepis asap...nononono



~ni yang mama order( da makan sket br tringat nak amik gambar), Set Combo dia bagi beef steak, lamb steak dan udang, fries, cloeslow dan roti  untuk satu set... harga: RM15.90



~time ni nak gerak pulang, tengok orang still menunggu tempat duduk~


taste: boleh la (daging lembut, blackpapper sos ok)
harga: berpatutan
suasana: terlalu sesak (mungkin sbb kuar JJCM kot, sebelum ni sunyi sepi ja kedai tuh)


sekian mak melaporkan....

7 ulasan:

intan_blur berkata...

hehhehe..siannye dia..nasib baik dpt tpt duduk kan..biasa la tuhh..adat org..selalu penting diri..
intan tgk jg JJCM tuh..tp nak pegi jauh la..so mkan steak kat area sini la tuk hilangkan kempunan

NURULHANIF berkata...

siannya.. xberhati perut lgsg diorg..

mama irfan berkata...

x pa.... kalu jalan2 area bangi singgah la... hehe

mama irfan berkata...

nurul hanif: sian kan dekat saya? dah la amik tempat orang pastu wat donno jer

fiza berkata...

Geramnya, selfish btul family tu.

mama irfan berkata...

memang selfish sungguh... bila mama cakap 'eh cik' (rasa nak sambung cakap) tapi bila husband ckp biarlah, trus terbantut nak cakap kat family tu... si bapaknya tengok pastu kalih balik ke arah lain buat muka poyo... kot la nak tanya , eh awak punya ka tempat ni.... tapi harammmmm..gerammmmm....

mimie.. berkata...

eee klu aku lah dah lama dah sound!

agaknye dia rasa dia pun tunggu lama..
biarkan dia..nanti masa akan dtg dia akan terkena benda yg sama jugak..

padan muka dia!

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers