Khamis, 9 Februari 2012

gadis cantik x cuci make-up 2 tahun


Apa yang terjadi ketika seseorang mengenakan make-upnya terus menerus selama 2 tahun? Gadis dari korea ini sempat hadir di acara televisyen hingga kemudian ditangani oleh doktor.


Namanya, Bae-Dal-mi. Seorang gadis berusia 20 tahun berasal korea. "Saya ingin tampil sempurna bila-bila masa, bahkan saya tetap menggunakan make-up ketika tidur," katanya.

Kebiasaan ini bermula ketika dirinya jatuh cinta dengan make-up pada usia 14 tahun. Semenjak itu, dari masa ke semasa make-up yang digunakannya semakin tebal.

Dia mengatakan bahawa benda yang paling penting dalam hidupnya adalah cermin. "Saya selalu melihat ke dalam cermin dan membawanya setiap masa," ujarnya pada sebuah acara variety show di korea. Walaupun dirinya termasuk cantik tanpa make-up, ia tetap tidak berpuas hati dengan penampilannya "Saya ingin melakukan operasi plastik di 10 tempat," katanya.

Ibunya yang putus asa atas perilaku Bae-Dal-mi menghubungi sebuah program televisyen di korea dan menceritakan kisah putrinya yang aneh.

Ketika tampil di acara itulah seorang doktor ahli kecantikan berjaya memujuk gadis ini untuk menghapuskan make-upnya. Dan setelah pemeriksaan khusus, diketahui bahawa kulitnya kelihatan berumur dua kali ganda dari usia gadis itu sekarang

p/s moral story: sentiasalah bersihkan make-up anda yer... jangan malas sangat...(peringatan utk diri sendiri gak) untuk x mo muka kita nampak tua dari usia....wawawa


sumber: http://www.uptomu.net/2012/02/gadis-cantik-tidak-cuci-make-up-2-tahun.html


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~4 ulasan:

amiey lee berkata...

huhu nak pakai satu hari pun dh lemas ni plak lebih heee....
lebih selesa muka takde make up

MARIA LIZA berkata...

macam2 cara nak nampak cantik..sudahnya dah macam orang tua...

♥ Elin ♥ berkata...

mcm nih punya org pun ada eh...
kalau bertambah cantik x per lagi..nih nampk bertambah tua dah..huuuhuu..

Princess Solehah berkata...

2 tahun? lama tu...isk..isk..isk...mcm2 sekarang ni hehe

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers