Khamis, 16 Februari 2012

Irfan Counting 123

Sungguh lawak bila dengar anak mama kira dari 1-10.....sampai sekarang x pernah la lagi dia kira 1-10.... hanya beberapa nombor ja dia mampu ingat n sebut iaitu nombor two,three,six,nine dan ten....kalu nombor lain dia akan senyap atau bebel dalam bahasa dia lah.... mama selalu ajar mengira time turun tangga ataupon dalam video ja... penah time tu mama turun tangga tapi x counting, pastu terdengar mulut dia sibuk dok counting dlm bahasa dia... yang mama dengar ngan jelas adalah nombor two dan three la.... trus rasa nak tergelak... dia ingat rupanya apa yang mama dia selalu buat.... time tu jugak mama start caunting ngan dia balik... dalam hati rasa x rugi ajar dia even sebelum ni dia x ikut pon... tapi lama2 dia pon boleh sebut ngan sendiri....


mama jugak selalu buat contest ngan dia.... mula2 mama akan sebut one.... automatik dia akan sebut two.... bila mama sebut two, dia akan sebut three..... lepas three bukan nak sebut four... trus nombor two balik.... setiap kali camtu...x pa pelan2 ya sayang... nanti sayang mesti boleh count punya.... good trying....


inilah budak itu....

6 ulasan:

Rose berkata...

bagus irfan :)
mmg take time klu nak ajr anak2 kite ni..
tp biler dia dah blh ikut ape yg kite ajr terus excited kan :)

IntaNBerliaN berkata...

hihihii...

pandai irfan nih! :-)

Alin's In D House berkata...

aloh2 chomeinyer irfan. Takper slow2 nati lama2 irfan pandailar kira... Pandainyer die!!

fieda berkata...

bagus2..nanti lama2 irfan lagi advance ni..

el berkata...

xpe pelan2 ajo anak..dulu el pun cam tu gak ajo anak sulung..skang ni nak ajok hat no. 2 tu plak..sejibik mcm irfan..org sebut one..ok dia sebut two..then three alih2 terus no. seben..eight hahahaha..mmg enjoy tgk perkembangan derang kan

intan_blur berkata...

gud boy irfan syg...
pelan2 ok..n usaha rajin lebih lagi..hehehehhe..

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers