Jumaat, 30 Mac 2012

Berkampung Di Kuantan

Alkisahnya kan mama da gtau yang mama kena outstation ke kuantan? mama sebenarnya jadi urusetia majlis anugerah cemerlang jabatan mama.... terpaksa la tinggalkan si kecil mama ngan babah dia semalaman.... tido tanpa ditemani sikecil mama (opsss lupa nak mention husband mama sekalik...hehe) mama jugak jadik ahli koir... sangat mantap nyanyian kami pada majlis itu okeh? siap ramai puji lagi termasuk pengarah kami....

yang x bestnya si irfan la.... dari petang, sampai la pagi irfan langsung  x minum susu... bukan babah dia x buat, siap ada skali tu babah dia campur milo lagi (nak bagi sedap sket), pon dia x mau minum... agaknya dia rindukan mama dia kot..... babah dia cakap, ada skali tu, babah dia guna bantal yg mama selalu guna, terus irfan marah, x bagi babah dia guna, bila babah dia letak sebelah irfan, baru dia senyap last tertido camtu ja...
kul 8 lebih tu dia dah tido da...(bila mama dengar babah dia cerita dalam tpon rasa sebak ja...dalam hati sian anak aku kena tinggal)....

ingatkan ok la malam tu... rupanya pukul 1 pagi irfan terjaga...nangis cari mama....sampai kul 2 pagi baru irfan tido... tu pon dekat sejam babah dia dukung dia... x mau letak bawah... tertido dlm pangkuan babah dia... (sekali lagik mama sebak...huhu)....

irfan bangun punya awal pagi tuh... kul 5.30 pagi babah dia tpon mama bagi mama cakap ngan irfan... macam besa la macam2 irfan bebel kat mama...hehe...disebabkan semalaman x minum susu, pengasuh irfan cakap, pagi tu bagi irfan minum susu, sekejap ja susu dah habis... agaknya lapar betul la tuh....sian sayang

ni pict sepanjang mama n kengkawan berkampung di sana.....

~time ni OTW ke kuantan, tumpang keta bos mama~


~kami sampai kuantan awal, bos mama bawak jenjalan ke pantai teluk cempedak, makan tengahari dulu (cantik kan pemandangan dia)~



~x ramai time ni orang... kedai makan pon x buka lagik... last terpaksa makan fast food jer~



~apalagi, bergambar dulu..(jangan muntah ok!).~



~dah nama pon urusetia, sesampai ja dewan jubli perak, kami pon apalagi mula la kerja~



~bergambar kenangan bersama urusetia yg lain~




~ni suasana pada hari tersebut, majlis penyampaian anugerah cemerlang~



~bergambar lagik (kalah orang yg dapat anugerah kn? ^_^)



~bergambar kenangan dengan bekas pengarah mama~



~salah satu persembahan pada majlis tersebut...persembahan ulik mayang.... (macam syirik plak bila tonton persembahan tersebut...hrmmm)


~salah satu adegan dalam tarian ulik mayang, 3 hantu merayau2 dalam dewan(ni salah satu hantu tersebut)...seram ja tengok(hantu ni siap pegang anak patung lagik)~



~jangan salah sangka, time hantu ni merayau2 mula la member mama yg sorang ni nak bergambar.... ini bukan salah satu dlm adegan tersebut ya



~bergambar ngan ros, di luar dewan...sebelum berangkat pulang ke kuala lumpur~

SEKIAN mak melaporkan
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~





5 ulasan:

eB ezrin berkata...

musti la rindu mama dier... ciannyer. hu3...
jgn cam aed susah... eB balik induksi, dier wat x kenal jerk. yg kiter nih dok la kat seblah dier ajak menetek... dier x mo. hu3

mama irfan berkata...

hehe... tu tandanya dia merajuk pada EB tuh...

IntaNBerliaN berkata...

mcm best je g sini...hihii tp yg xbest tpksa tggal irfan kan...

mama irfan berkata...

a,ah...memang best...tapi part irfan kena tinggal la yang trus spoilkan mood

mama irfan berkata...

a,ah...memang best...tapi part irfan kena tinggal la yang trus spoilkan mood

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers