Isnin, 12 Mac 2012

first time rasa macaroon

semalam jenjalan ke IKEA... ingat nak carik meja makan jepun... skali x da la pulak.... (korang tau x dekat mana da jual meja jepun? plase shared....)  penat ja bila carik barang yang kita nak tapi x jumpa... dah la parking jauh lak tuh.... dengan perasaan kecewa, mama pon gerak la ke tesco (tempat kami parking).... alang2 parking situ, mama pon trus la membeli barang umah yang habis...

masuk ja depan pintu tesco, mama terperasan da orang jual macaroon.... trus soh papa belikan... da lama sangat teringin nak makan... sebab asyik tengok ja kat blog orang.... rasanya??? bagi mama, keraknya sedap, tapi intinya kureng sket... adakah semua macaroon camtu? ataupon kedai tu ja yang x pandai buat macaroon? huhu... tobat mama x beli dah...hehe.... melainkan ada orang kasik free...kekekeke... yang lawaknya, irfan lak yang suka makan... sampai habis muka n mulut dia kebiruan... bila nak amik ja dari tangan dia, dia nangis nak balik... seriau mama tengok kaler macaroon kat lidah dia... tu yang mama amik.... tapi dia nangis plak...


~macam2 perisa macaroon ada~



~3 pcs pada harga RM6.00~



~irfan makan macaroon~



macam2 benda berlaku kat tesco semalam.... yang paling tragiknya, tiket parking mama leh plak hilang... ni kes letak skali ngan henpon la dlm beg tuh.... bila keluarkan henpon, skali tiket tu terkeluar skali... dah x tau tiket tu jatuh kat mana... dah la banyak kali lak tu mama amik n simpan henpon tuh..... nasib papa x marah mama.... mama dah kalut risau dah... ya la kang x pasal2 kena bayar RM50 hengget camtu ja.... bila time nak carik opis tempat bayar tiket tu, papa pon tanya la satu budak ni (pekerja tesco) dekat mana opis tersebut.... skali budak tu kata 'abang keluar ja ikut situ, dekat situ palang dia memang tebuka'....

terus rasa happy sangat n dalam hati mengucap syukur pada Allah... alhamdullilah, Allah permudahkan jalan pada kami...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


1 ulasan:

fieda berkata...

kak fieda sampai la ni tak pernah merasa lagi..

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers