Isnin, 12 Mac 2012

Perbezaan harga

korang nak dengar cita x? alkisahnya mama rancang nak beli housing hset mama.... sbb hset mama kan putih... takut nanti cepat kotor.... jumaat lepas mama pergi alamanda.... tengok kedai housing, mama pon singgah la....  bila tengok mahal sangat, ditambah pulak hasutan member mama kata jangan beli, mama pon x jadi la beli...

malam tu, mama ajak hubby mama pergi downtown.... memandangkan da dekat ngan umah kakak mama.... mama pon mulakan la misi mencari housing dulu.... skali mama tengok harga hosuing, terkejut beruk mama.... bayangkan benda yang sama, kaler yang sama, pakaging yang sama dan brand yang sama, dekat alamanda harga dia RM55 (after less), dekat downtown harga hanya RM5 ja (x da less)... apa lagi dengan muka terkejut beruk tu, mama terus rembat 2 terus... satu kaler hitam, satu lagik kaler pink.... amik kau puas hati mama....

dalam hati nasib la mama x gelojoh beli terus kat alamda tuh... huh... panas ja hati ni....


~housing yang ku beli (hitam n pink)...housing kaler hitam x sempat nak snap... da slamat pada henponku sudah.... kotak ja yg tinggal~


moral value: servey dulu sblm beli ma....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


8 ulasan:

IntaNBerliaN berkata...

biar betoi... sampai byk macam tu sekali beza harga.. adusss... mmg rasa ralat sungguh kan...

btw, nanti bg detail awk dkt saya yer.. :-)

http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/2012/03/untuk-tatapan-peserta-intanberlians.html

izla berkata...

kat alamanda mahal sbb sewa tapak mahal kut. selalunya mcm tu la..

mama irfan berkata...

betul.... x tipu.... memang ralat sungguh time tengok rupanya harga RM5 ja... btw mama da email detail dah.... thanks...

mimie.. berkata...

haa tau pun..nasib ko tak beli housing yg mahal giler tu..
klu tak..menyesal tak sudah!!

Rose berkata...

nice blog....i like purple ^_^

Alin's In D House berkata...

herm kat alamanda memanglar mahal. huh tapi mahal betui sampai rm50 die untung. lain kali survey dulu. k

fieda berkata...

uii..byk sgt beza tu..biasalah alamanda kan kononnya tmpat org kaya...tp situ kan tmpat kerajaan..org kerajaan kaya2 erk...??

mama irfan berkata...

orang kerajaan x kaya mana pon...kayap ada la... barang suma mahal...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers