Rabu, 4 April 2012

al-kisah irfan buat perangai

salam...
nak tulis entry ni pon rasa sedih ja....
semalam...
irfan cam x mau ja kat mama....
mungkin perasaan ja kot...
lepas amik dari umah pengasuh (time tu dia tido), sampai ja kat umah, irfan start meragam... nangis ja.. mungkin dia masih x da mood la kot.... time mama bagi susu kat irfan, selalu mama akan cium dahi atau usap2 badan n rambut dia... setiap kali mama sentuh atau cium ja irfan mula nak nangis....lepas mama pujuk baru dia sambung balik nyusu....
pastu mama try la lagi, camtu jugak... dia akan nangis tanda x mo kita pegang dia... mama dah geram sangat, trus buat2 merajuk kt irfan... dia nangis lagik.....  

kejadian kedua pulak time malam nak bagi irfan tido....
mama pon bagi la susu kat irfan sambil dok geletek main2 ngan dia... skali punya syok dia gelak, mungkin dia geram sangat kat mama dok kacau dia, skali hamik kau dia gigit mama.... trus suara ni automatik marah irfan... terbayang lagi macam mana rupa dia terkejut sambil nangis ngadu kat babah dia.... babah dia pon pujuk la si anak sambil soh si anak pegi balik kat mama untuk nyusu... bila dia mai ja kat mama, mama buat2 merajuk, tanda x mau nyusu dia... skali lagi irfan nangis...


part yg paling mama kecewa ngan diri mama adalah mama continue merajuk siap masuk bilik lagik... entah la apa kena ngan mama nih semalam.....babah pon bawak la irfan masuk bilik soh irfan g kat mama nyusu ... irfan sambil nangis pelan2 naik katil, baring kat bantal dia pastu nangis lagik... bila mama bagi nyusu baru dia diam n terus tertido...

penyesalan mama adalah semalam mama x pujuk n x peluk pon dia lepas dia nangis dan merajuk... hari ni rasa sedih n rindu saangat kat dia....dalam otak do pikiaq apa la mama ni terasa sangat smpi anak pon x layan... grrrrr..... last2 mama pon tertido skali ngan irfan... cucur yang babah soh goreng malam tuh pon x buat... x sedar langsung... sedar2 ja husband mama dah masuk bilik nak tido dah pon... bila tanya nak cucur ka, dia da x mau.... satu lagi kelesalan mama pada diri mama... sory ya babah.....



~inilah budak itu.... time ni dia tengah ajuk babah dia buat rupa camtu...~

mood: terus rindu ini budak (x sabar nak balik, peluk n cium dia)

*maafkan kekhilafan mama ya sayang*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

tabung untuk irfan




5 ulasan:

LYAfrina berkata...

biasalah..kehidupan ni..adakalanya emosi kt terlebih kan.. bila smua dh berlaku.. bru rsa myesalkan.. tp xpe..selagi ada pluang..slagi tu blh tunjukkan..betapa kt sygkn anak kita...

intan_blur berkata...

hehhehe..sbr ye mama..kedang2 kite pun ade perassaan mcm ni jg kan..
hehehe..tp yg pasti pasni jgn ikut kan hati sgt..sian ifan..

amiey lee berkata...

sabar yang...nnti balik peluk si hensem tu byk2 ye..huhu

kita pun penah tapi si ashraf n sarah jenis tak makan saman.. plak huhuhu

syud berkata...

alolo cian irfan mama merajuk..perasaan ibu ni mmg kekadang akan rasa cenggitu.. tak pun hanis ada isi kot.. cuba cek tgk.. emosi tk stabil je ni..mna la nk tau. kot2 ada..rezeki...

mama irfan berkata...

hehe... thanks suma.... tu la kan? emosi terlebih ja saya nih... yang penting bukan sebab saya pregnant okeh... tapi insyaAllah akan dirancang tahun depan...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers