Jumaat, 6 April 2012

Benda yg Irfan nak sangat

Salam sumer...
Irfan kalau bawak gi jenjalan kat supermarket, kalu singgah kat bahagian basikal, mesti dia nak naik...kalau dah naik tu, bukan sekejap ja... cnfrm kena tunggu lama punya la.... siap kalu ada bunyi "ngeng...ngeng'' lagi....selalunya x tunggu dia main sampai puas pon... x kuasa sangat dah nak tunggu dia... bila cakap, "irfan sudah na" terus dia pon cakap "aaa....ammau" bila dah x larat sangat tunggu, mama pon angkat la... ha menjerit x ingat dunia... sambil kaki dia siap kepit tanda x mau lepaskan basikal tuh.... mama berkeras jugak x mau beli.... babahnya pulak cam nak beli tapi bila dia tengok tahap kebolehtahanlasakkan tu cam x ok ja... dia pon belah bagi...bila mama strict cakap x yah beli, jom balik, babah pon ikut ja cakap mama....

~time ni kat carrefour, happy ja dapat main~


~mama dia nak tinggal dia pon dia buat bolayan~


~da nangis kat babah dia, babah dia kesian bawak balik ke tempat tu lagik~



~x sabar nak turun main~

esok tu sampai ja umah, babah call soh siap2 sebab nak bawak mama gi bangi.... rupanya dia nak g cari basikal jugak untuk anak dia.... yang dekat carrefour tuh dia x berkenan sangat....
mama mula2 gtau x yah la.... dia bukan ingat dah pon sal basikal nihhh.... 
tau babah cakap apa? papa dari semalam memang nak beli dah... sbb papa pikir duit rokok papa leh beli, takkan untuk anak papa x leh beli.... trus mama rasa bagus jugak laki aku nih...hehe


sampai ja kedai kat bangi, bawak ja irfan kat area basikal, trus seronok ja dia... asik dok sebut 'ngeng...ngeng' ja... promoter yang jual tu pon nak tergelak tengok dia... bila sebut jom ja dia jerit x mau...huhu... bila dapat ja naik basikal, trus x mau turun dah..... sampai nak g bayar pon dok nangis lagik.... dah geram sangat bagi dia dok atas basikal dia tuh dalam keta...huhu....baru dia diam....

~time ni dalam keta, nangis2 sbb nak main ngan basikal dia tuh... lawak tul~



mama perasan, selalu dia akan terus nyusu time balik dari keja... semalam, sampai ja umah, dia terus tuju kat basikal dia dulu... panggil punya panggil baru dia datang nyusu.... begitu sukanya dia kat basikal baru dia tuh... suma rider dia yg lain babah dia dah masukkan dalam stor... babah dia cakap semak... ya la.... kalu semua letak ruang tamu... mau penuh barang dia ja...huhu


pasni babah dia target nak beli yg guna bateri plak... mama x akan bagi selagi irfan betul2 teringin ataupon pandai main.... sama la cam kes basikal tuh... babah dia nak beli yg besi nya sbb tahan lasak.... leh pakai lama sket... tapi kalu beli yg tahan lasak skalipon, seat tinggi, kaki x cecah tanah... buat apa... irfan still x leh nak main... baik x yah beli... sama jugak cam yg elektrik....no...no...no...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tabung irfan




6 ulasan:

mimie.. berkata...

alalala comeinyee irfan nak basikal tu ehehe..
basikal yg camtu oklah sebab rendah, tp klu yg tinggi tu baik takyah beli lagi..bahaya tuk dia..
qalesya pulak,ayah dia lgsg tak kasi beli sebab nk tggu dia besar sikit..

aimi ibrahim berkata...

ala pandai irfan minyak menan yew..hihihi

intan_blur berkata...

hehehehe..akhirnye bhasil jg bile ifan nangis..dpt jg idaman ifan..
bgus jg hubby anis pikir mcm tuh..sbb setengah laki..pikir asik rokok doooorang jek..

mama irfan berkata...

mimie: tu lah... aku kalu beli mesti tengok dulu bahaya / dia leh main atau x... ni kalu beli, pastu kena tunggu setahun dua lagi baru dia betul2 main, baik x payah...

aimi: hehe... anak kesayangan bapak la katakan

intan: tu lah... mama ni plak asyik kedekut ja memanjang...kihkihkih

Papa Mifz berkata...

hadoi Irfan naik beskal dalam kete ke...hehe

Ummi Iman berkata...

bdk2 biasalah.. iman pun suka sgt basikal. mmg x pandai nak kayuh tapi setakat ni oklah takde perkara yg tdk baik terjadi. dia pandai jaga diri ;)

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers