Rabu, 30 Mei 2012

Nak tanya sket : Korang suka sosej brand apa ea?



salam...
korang suka makan sosej jenama apa ea?
mama tanya ni sosej yg jenis plain tau...
bukan yg ada cheese, black pepper tau mushroom dlm tu...
kalau yang tu mama suka brand ayamas...
(napa x penah try sosej plain jenama ayamas???? hehe...sedap x ae????)

masalah skang, mama x jumpa lagi sosej yg sedap....
dulu kecik2 mama suka satu brand nih...
sangat sedap...
skang payah nak jumpa...
skang ni mama layan brand ramli...
tapi mama x suka...bagi babah makan ja la kalu goreng tau salut ngan roti...
banyak skang ni sosej dia rasa cam lain macam...huhu...
* napa la tetiba bukak cita sal sosej lak ni... huhu*

p/s: ni kes semalam la buat roti sosej tapi mama x makan, skang ngidam lak nak mkn...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Irfan tiru aksi orang

Salam....
nak dengar cita x?
Irfan bukan tiru gaya mama atau babah dia... tapi tiru gaya org dalam tv...
nak tergelak tul...
tengah2 kami sekeluarga ralit tengok tv,
perasan yang irfan dok geledah laci...
ingatkan dia macam nak buat sepah cam biasa...
kasi rajin mama dia sket utk kemas...
rupanya dia tiru aksi tv...


time tu kami tengok VERSUS...
best gak program tuh...
mama baru layan pon last 3 episod....
sbb skang ni leh rekod, tu yang ada masa nak tengok tuh...
kalu x, x da peluang la nak tengok....
time tuh persembahan aizat n da geng main gitar...
pastu perasan irfan kalut selongkar laci...
tau dia cari apa??????
dia cari GITAR jugakkkkk....
gitar perhiasan ja pon...
tapi still dia perasan benda tu sama ngan gitar dlm tv...
pastu mula la dia tiru aksi main gitar...
maafla sayang x da bunyi pon sbb gitar pelsu...huhu...
x pa sayang, nanti mama belikan gitar utk sayang k....
dah lama mama jumpa gitar kat supermarket,
tapi ingat irfan x pandai main lagi tua yg x beli tuh...
rupanya mama x tahu keupayaan sayang.....


~tengok gaya irfan petik gitar, siap bunyi nging....nging...lagik~



~lagu ni la punca irfan carik gitar~


~sambil main sambil tengok tv~


~tengok tuh, abis disepahkan barang len~


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tabung untuk irfan




Selasa, 29 Mei 2012

Himpunan Sejuta Belia

Salam...
Lama dah kan mama x update blog...
rindu sesangat...
bukan apa bulan ni banyak sangat mama cuti...
setakat hari ni baru seminggu ja mama keja....
yang lain suma x datang...
minggu pertama mama gi Langkawi, minggu kedua masuk keja, minggu ketiga cuti balik sbb irfan sakit (kena kuarantin seminggu), minggu keempat pengasuh Irfan lak kena kuarantin sbb penyakit HFMD dah merebak....
ni la baru dapat keja tul....

tapi jalan tetap jalan...hehehe
minggu lepas mama g karnival belia...
besar ya amat....
kalu korang jalan kaki, memang x habis pusing punya...
mama pergi naik moto ja...
tapi yang best, mama dapat beli barang idaman mama...
pasni jenuh la nak bayar duit balik...huhu


ni ja gambar yg sempat mama snap...


~hari pertama irfan with babah~



~dalam masjid besi, time ni jumpa kakak ipar mama yg dtg sempena hari belia~



~irfan yg super excited ngan baloon~



~reja dok tunjuk kat babah dia ja~



~tengok persembahan artis, time ni x ingat sapa dia~



~acara drift, feveret babah (bahaya tol rasanya time ni)~



~bergambar sambil muka penuh ngan habuk itam (habuk tayar) muka mama n irfan~




~nak bergambar, irfan kalut nak tengok org drift, laki la katakan~



Vroomm....vrooommmmm....




~bahagian pertandingan motocross plak... ni lah moto idaman lakiku..... no sayang.... jangan  harap leh beli moto scramler tuh (sbb mama x reti nak bawak)...hehe~



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Hasil air tangan semalam


permintaan my hubby...
irfan pon cukup suka...


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Isnin, 21 Mei 2012

Alhamdullillah Irfan da Sembuh...

Salam...
Hari ni mama kembali bekerja cam besa...
bila da lama cuti ni rasa cam malas pulak nak start keja...
rasa cam nak berhenti keja ja jadi suri rumah sepenuh masa...huhu...
nak dok ngan irfan all the time ja...
nak spent masa ngan irfan...
sayang sangat kat itu budak...

sal HFMD plak, irfan dah makin pulih...
alhamdullillah ulser dia 2 hari ja pastu da baik...
part lain x da masalah pon... just sket2 ja bintik merah kat kaki n tangan dia...
happy ja dia main dalam umah
dok umah bila tanya dia nak p umah opah x? geleng kepala ja x mau p
opah = pengasuh irfan

just nak gtau sesapa yg ada anak kecik, kurang2kan lah aktiviti di tempat awam...
skang virus tangan kaki mulut ni da banyak sangat...
makin menjadi2
buat masa skang elakkan la bawa anak ke tempat aktiviti air...
sangat senang nak berjangkit...
peringatan untuk mama jugak...
takut berjangkit lagik....


irfan gaya potongan rambut baru.... time ni baru ja sembuh....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Selasa, 15 Mei 2012

Irfan sakit

salam...
just nak gtau...
anak mama kena HFMD (hand foot & mouth desease)
Penyakit tangan, kaki da mulut...
doakan anak mama cepat sembuh ya...
sekarang mama ngan dia kena kuarantin seminggu...
minggu depan baru mama masuk opis...

~moga cepat sembuh ya sayang...amin~



Rabu, 9 Mei 2012

Pengasuh kejam dera budak sampai camni

Sumpah...
kalau aku jumpa pompuan tu memang siap la....
rasa hilang sabar dah ni....
benda ni buatkan hidup aku x tentu arah dah dah...
asyik terbayang ja budak tuh...
sanggup kau dera budak yg x tau apa tu sampai camtu...
kau hempuk dia ngan bantal...
kau cubit dia...
kau tendang dia...
kau tampar dia...
SILA HADAPKAN POMPUAN NI KE MUKA PENGADILAN....
p/s sory bahasa yg x indah aku kuarkan...

ni  copy dari blog safiyyah sbb mama x leh nak copy video tuh...
kalu korang sampai hati, tengok lah... mama tengok pon sekerat ja...

mood: terus teringat pada anak.... sedih sangat...nangis bila tengok video nih...

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers