Rabu, 26 September 2012

Celebrate My 3rd Anniversary ^_^

Salam...
isnin lepas kan anniversary mama...
ingat x da apa2 pada hari tu... skali babah wat kejutan...
walau sederhana ja kitaorang celebrate, tapi mama hargai sangat...
dah lama sangat mama tringin nak makan kek aiskrim ni...
bila annyversary mama, suami mama pon belikan...^_^
sangat happy okey...
thanks babah cuz belikan....


ini bukan mama beli... tapi dapat freee.... alhamdullillah... kalu x brapa puluh la plak untuk satu bekas besar ni...


mama taruk flavour strawberry yougurt dan coklat cip .... Irfan makan habis satu bekas... mama n babah dapat rasa sket ja.... nasi umpan, letak kat sebelah dia pon dia x layan... last buang ja semangkuk nasi tuh...malam tu dia kenyang ngan ais krim je la...



mama n babah malas nak amik pict, last anak je la yang tolong potongkan kek...huhu









~anniversary mama+babah, anak yang celebrate..heheh~

wadihana islamic steakhouse bangi

Salam
baru2 ni mama da try restoran ni...
saja nak try restoran yang lain sekitar putrajaya ni...
restoran ni hidangan dia western..
sesapa yang berminat makanan western, sila la cuba... ma suggest sangat
makanan dia sedap!!!!
terutama set chicken chop with rice ni ^_^


air mama order fresh epal dan laici...(adeh kelabu la plak gambor)


ni memang sedap... set yang mama order... ingat order skali nasi irfan makan la... skali mama dia yg habiskan, irfan sibuk nak makan jagung dia ja.... adoiiiii



ni set yang suami mama order... beef steak... kuah black paper dia mmg sedap...




Selasa, 25 September 2012

Attention To Intan_Blur

Sila contact mama....
mama da hutang ni ngan intan...




Happy 3rd Anniversary ^_^

Semalam 24 September, genap 3 tahun aku dah menjadi yang halal buat suamiku...semoga mahligai yang kita bina ini akan berkekalan sampai ke syurga..Amin

Untuk papa:
Terima kasih buat cinta mu...
Terma kasih buat kasih sayangmu...
Terima kasih buat pengertianmu..
Terima kasih buat kebesaran hatimu..
Terima kasih kerana sampai saat ini kau masih Ada untukku...

Happy anniversary sayang, keep fighting and keep holding on...
I love you more...more... And more everyday...



~24 Sept 2009, 5 Syawal, Khamis~




Jenjalan @ Ladang Anggur

Salam...
feeling kat oversea ja bila dok kat ladang anggur ni kan?? huahuahua
cuti raya bulan lepas mama berkesempatan melawat ladang anggur ni kat sik, kedah
kebetulan family mentua mama nak melawat sedara beliau yg tinggal kat sik...
kami pon apa lagi trus singgah sbb memang dekat sangat ngan umah sedara diorang...

lepas makan tengahari, perut kenyang, hati kenyang, sampai la kami kat sana....


murah????? bagi mama x berbaloi pon sbb p leh tangkap gambar ja sbb skang diorang dah x bagi petik dah... kalu nak petik, kena bayar la dik ooiiii..... sekilo anggur - RM50... (mahai kan? bek beli anggor oversea trus)


sepupu geng (alesya, irfan n hadif)




ada seni irfan pegang anggur


dari kiri: ayah, maklong, mak dan mak ngah


orang bagi jalan luas, kat situ gak dia nak jalan...adoooiii


pemandangan luar ladang



bergambar kenangan kami sekeluarga




Jumaat, 21 September 2012

mAjLiS HaRi LaHiR iRfaN ^_^

Salam....
adooiiii
dah lama sangat x update blog...
da bersarang sana sini...
nak BW pon skang x sempat....
rindu nak aktif cam dulu... tapi tunggu dulu la....
banyak lagi komitmen yang mama perlu lakukan....

hari mood nk tulis blog sampai... baik cepat2 mama buat...huhu
just nak cerita satu event yang sangat best dlm hidup mama...
raya ke-2 lepas mama buat sambutan hari lahir Irfan yg ke-2 tahun...
Alhamdullillah... Allah masih lagi bagi mama merasa nikmat menjadi ibu buat si comel ni...
moga nikmat ni sampai ke akhir hayat mama...amin...
sambutan ni mama buat sekali ngan anak buah mama si comel Mikail yg ke-1 tahun..
tahniah sayang.... dah besar n makin cerdik kamu....


mama buat pon kat kampung mama...
buat kengkawan mama yang di putrajaya ni, sory sesangat ya....
dah 2 kali x sambut di putrajaya...
suma buat di kampung...huhu....
InsyaAllah lain kali kalu da kesempatan, mama buat yerrr....
jom la biar gambar pulak yang bercerita




Menu Tengahari: Nasi, Ikan goreng, gulai ikan kering, sambal udang,
ikan masin+bawang goreng, acar, sambal belacan+ulam



puding roti



karipap


kentang goreng





kek besday Irfan (simple ja)



kek besday mikail (cantik)



jajan



menu petang: bihun sup



tokwan yag sibuk melayan tetamu..



Ummi with mikail



for kid ^_^



potong kek



suap meyuap (sedap kn mikail?????)



time ni mama sorang ja yang tiup lilin sbb irfan tido...adooiiiii



tengok ini budak...dari pagi x mo tido, time nak celebrate besday dia, dia pulak tido...
ngantuk sangat dah dia time ni....gerak pon x mo bangun dah




mama ngan babah ja le potong kek....huhu





anak tido, mama sempat posing lagik...huhu



time ni irfan baru bangun... nak suap kek pon dia x mo.... mood x mari lagi okey



pandang len macam ja pada kek tuh....








ayah n mak mentua mama datang memeriahkan majlis.. Thank makn abah ^_^

ramai tul orang time ni....



adik mama (sempat lagi korang posing ya)



adik mama



bila dapat tido kejap, trus aktif bukan main dia..... hadoooi ya pun anak aku...



buat peace



skang ni kalau tangkap gambar, peace ja dia slalu buat



comel kan suma budak nih ^_^



irfan yang ter 'hover' lebih


time ni, mikail plak yang start ngantuk... alolo omeinya....



irfan yang semangat lebih... go go anakku... berjalan berpimping tangan ja diorang ni...



sepupu mama... nasib la budak ni ada... dia ja la yang dok main dan jaga irfan
kehulu hilir... mama dah sibuk dah kat dapur... thanks ya naufal..





model kereta


ececeh... posing lebih....


tunjuk kat kawan buat peace


yang len pon ikut buat peace.....


ha time ni dia marah orang dok dekat keta abah dia... tengok mata irfan, dok jeling ja



abaikan muka ku yang gelak x hengat tuh


time ni gtau diorang mana gigi... tu yang semua buka mulut tuh... tapi irfan yang
terlebih over lagik... siap tunjuk ngan tangan dia lagi...



thanks pada yang sudi hadir n bagi hadiah... bertambah koleksi mainan irfan...


Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers