Khamis, 10 Oktober 2013

Hidup Sentiasa Berubah (Entry Welcome Back) ^_^

Salam sayang korang suma....
ada lagi ka x reader blog anis....bukan sehari, bukan sebulan x update blog...
dekat setahun pa x update...
kalu update pon bukan entry pasal diri anis....
harap2 pasni rajin la balik untuk update blog kesayangan ni...
cerita banyak, tapi malas lagi banyak...heheheh

bebalik pada tajuk entry anis...
tahun ni mmg banyak perubahan yang besar berlaku pada diri anis...
memang banyak lah....
yang sedih pon ada....
happy pon ada....
 
untuk pengetahuan yuollss....
anis dah mengandung second baby...
alhamdullillah....
irfan dah nak dapat adik...
dah 7 bulan dah anis bawak perut ni... 
insyaAllah bulan 12 ni keluarlah umat nabi muhammad ^_^
mesti korang nak tau jantina anak ni kan? 
opsss.... nanti lah bila baby ni kuar, anis umum k...
bukan apa x nak  la umum awai2.... kang silap umum lak....
kuasa Allah kan dia nak bagi apa yang dikehendakinya...
anis redha diberi apapon jantina... samaada laki or pompuan....
cuma anis mta dia dilahirkan sempurna sifat, fizikal dan akhlaknya....amin
 




okeh perubahan kedua plak.....
alhamdullillah.... anis dapat naik pangkat....
yea yeaa......
dari gred 17 kepada gred 27....
syukur sesangat Ya Allah....
rezeki anak2...
x sangka dapat naik pangkat... 
ingatkan dah x da rezeki dah bila dapat tahu anis hanya calon simpanan..
rupanya anis dipanggil untuk batch kedua..
awal bulan 10 ari tu anis kena melapor diri....
kalu anis x ngandung skang, skang ni dok tengah galak berkawat di padang pa....
sbb syarat cnfrm kena pergi kursus induksi selama 3 bulan...
anis dikecualikan sbb tengah ngandung...
tapi yang x bestnya, pas bersalin, kena p jugak kursus tu 3 bulan...
kira x lepas jugak la...
terpaksa tinggalkan irfan n baby kecik n baby besar dengan maktok.....uwaaaaaaa....
x p lagi dah sedih dah... camna la nnti...huhu
 




perubahan ketiga biarlah rahsia....
 anis dapat keputusan yang jika betul, leh merubah seluruh hidup anis....
perubahan yang sangat meyedihkan anis...
tapi anis kena keep positive...
anis harap semua ni x benar bila keputusan dah keluar nanti...
korang doakan lah untuk anis ya...
entry pasal perubahan ketiga ni anis akan kongsi bila tiba masanya...
bila keputusan ujian sudah keluar n sahkan segala-galanya....
hanya Allah yang mengetahui apa perasan anis skang...
rasa cam x bermakna perubahan2 lain bila diberi dugaan camni....
 hanya satu ja...
*anis sayang suami, anak2 dan family anis*


 

hugs n see youalllss till next entry ^_*

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

10 ulasan:

mama leen berkata...

tahniah dapat n27.. apa perubahan tu.. banyakkan berdoa pada Allah ok..

mama irfan berkata...

thanks ^_^

insyaAllah....perubahan tu sket masa lagi anis citakan k...

Rose Rayyan berkata...

Ape tu nis? Suspen jer? Walau apepun harap tabah k...bykkan berdoa.

Rindu hang sgt2...terase btul anis x de kt kompetensi tu :(

Rajin2 la update blog...terubat ckit rindu :)

mama irfan berkata...

insyaAllah kak rose... anis pon rindu sangat2 life kt kompetensi... soh la cik mad tarik anis balik p sana... uwaaaa......

Ryha Feyzal berkata...

Firstly kena banyak doa utk perubahan ke3 tu k. Bersangka baik dengan Allah. Bila kita berlapang dada & bergantung dengan Allah, InshaaAllah kebaikan akan sampai kt kita.

Anis kena ingat, apa yg kita fikir, apa yg kita rasa dan apa yg kita cakap tu semua doa. So sentiasa jaga semua tu.

Yang penting Allah dah bagi 2 rezeki tadi. Fokus pada kegembiraan tu. Bila kita bersyukur dan happy dngan apa yg kita ada, Allah tambah lagi dan hilangkan kesedihan.

Lagi 1, kalau nak elak musibah, sedekahlah setiap hari walaupun RM1. Sedekah dapat menolah musibah.

Wallahualam. Ini pengalaman riha ja yang life pun selalu ups & downs.

Take care tau! Xmo sedih2.

Deqla Manjew berkata...

welcome back dear.. huhu.. tahniah ye dpt N27..!! pegawai gitu..! ;)

mama irfan berkata...

thanks riha.... insyaAllah anis akan ikut apa yang riha cakapkan.... ^_^

mama irfan berkata...

deqla manjew: thanks....alah pegawai la sangat....heheh

♥CeR!TeR@ CiNtA f@!sha♥ berkata...

as salam sayang...
hurmmm windu2 aduh sayang mewindu...
walau apa yang berlaku, jgn riso sebb ALLAH S.W.T sentiasa ada dengan kita...baik susah @ senang baik duka @ suka...
insyaallah semua baik2 saja ya sayang....
take careeeeee taw...muahhhhhhhhhh

mama irfan berkata...

thanks sayang.... rindu nak sembang2, gelak2, gosip2, kongsi cerita ngan hang... ngan kak rose... kak syam... dok sini stress.....uwaaaaa

Anugerah Illahi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Hadiah Illahi

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers